Kaisa Gabral • 30 september 2015

Michal: pagulased majandusele kahjuks ei tule

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal  Foto: Andras Kralla

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul Eestisse saabuvad pagulased majandusele kahjuks ei tule.

Ettevõtja Jüri Mõis küsis Michali käest Äripäeva konverentsil Äripiplaan 2016, kas riigi strateegia on kesklik kahanemise strateegia või võetakse eeskuju ka kolleegidest Soomes ja Rootsis, kus võetakse elanikke, pagulasi, juurde ja kellele on elanike kasvatamine uus strateegia. Samuti see, kuidas nad ühendada majandusse.

„Ei saanud küsimusest aru. Majandusele see (pagulased – toim) kuidagi kahjuks ei tule. Eesti riik on avatud majanduse ja turgude osas,“ märkis Michal ja lisas, et kui need inimesed õpivad keelt ja soovivad ka ise kohaneda, siis maapiirkondades võiks neist töökäte leidmisel abi olla.

Igor Rõtov küsis Michali käest, kas tema hinnangul on ettevõtjad mugavustsoonis, vihjates möödunud aastal Äriplaanil kõnet pidanud Sven Mikserile, kes möönis, et ettevõtjad istuksid justkui mugavustsoonis oma rahakoti otsas, tegemata midagi kasulikke ühiskonna arenguks.

Michal vastas, et ei leia, et selles midagi halba oleks, kui inimesed end mugavalt tunnevad. "Ettevõtjad, kes loovad töökohti, ei ela kindlasti mugavustsoonis. Mugavustsoonis elavad need, kes kirjutavad kontoris anonüümselt kommentaare," vastas Michal.

Täna toimub Nordea kontserdimajas Äriplaani konverents, kus astuvad üles mõjukad Eesti ettevõtjad, keda juba iga päev esinemas või lehes kirjutamas ei näe.

Hetkel kuum