Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsoft tuli välja uute nutitelefoniga

  Foto: Merje Laasi, Microsoft Baltikumi personalijuht

  Microsoft esitles täna oma uute telefonide ja seadmete perekonda, mis on disainitud Windows 10 operatsioonisüsteemile.

  Lumia 950 ja 950 XL on varustatud orgaanilise LED ekraaniga, mis hakkab märguannete peale ilma ekraani puudutamata helendama, kasutades seejuures ülivähe akuressursse, vahendab CNBC.
  Nutitelefonidel on ka uuendatud 20-megapiksline kaamera pildi stabilisaatoriga ning 4K videovõimekus ja 32 GB mälumahtu.
  Lumia 950 ekraan on 5,2 tolline ning sellel on kuuetuumaline protsessor; suuremal, Lumia 950 XL-l on 5,7 tolline ekraan ning kaheksatuumaline protsessor. Mõlemad telefonid saabuvad müüki novembris koos perekonna kolmanda telefoni, Lumia 550-ga. Nutitelefonide hinnad algavad 139 dollarist.
  Lisaks nutitelefonidele tutvustati muuhulgas ka 2-i-1 tahvelarvutit Surface Pro 4, Surface Book sülearvutit, nutikella Microsoft Band, virtuaalreaalsuse seadet HoloLens ning piiratud väljalaset Xbox One mängukonsoolidest.
  Uus riistvara, millel on kiiremad protsessorid ja parem aku eluiga, hakkavad tööle Microsofti uuel operatsioonisüsteemil, mis on disainitud töötamaks paremini erinevate seadmete vahel.
  Tehnoloogiahiiu aktsiad tegid uudise peale täna keskpäeval vaid tagasihoidliku, 0,5% tõusu.
  Microsoftil on olnud keeruline võistelda teiste nutitelefonide platvormide, Androidi ja iOS-ga.
  Seoses nõrgenenud nõudlusega ettevõtte tarkvarale, on ka Microsofti kasum kahanenud ning firma on läbi viimas restruktureerimist, keskendudes vähem personaalarvutitele ning rohkem pilveandmetöötlusele.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.