Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rosimannuse vastulöök Äripäevale

  Rain Rosimannus tänavu märtsis koalitsioonikõnelustel.Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix

  Reformierakonna liige ja ettevõtja Rain Rosimannus nõuab Äripäevalt tänase juhtkirja eemaldamist paberväljaandest ja veebist ning lükkab ümber juhtkirjas avaldatu, mis tema hinnangul ei vasta tõele.

  Juhtkirja Äripäev oma väljaannetest eemaldada ei kavatse. Avaldame järgnevalt Rosimannuse kirja Äripäevale muutmata kujul. 
  Palun viivitamatult eemaldada online'ist ja paberväljaandest minu suhtes laimav ja teadlikult esitatud valefaktidest kubisev juhtkiri ning homses väljaandes ära trükkida samas mahus, asukohas ja fondis valefaktide ümberlükkamine koos ÄP poolse vabandusega (järjekordse) tahtliku laimu levitamise eest minu aadressil.
  1) Koalitsioonilepinguid ei sõlmi läbirääkimisdelegatsioonide liikmed, vaid erakonnad ja nende organid - volikogud. Antud juhul kahe erakonna organid. Mina ei ole kummagi erakonna volikogu ega ka juhatuse liige. See fakt on teie ajalehele teada.
  2) Nimekirja riigieelarve tulude suurendamist puudutavate valikutega valmistas ja valmistab läbirääkimisteks alati ette rahandusministeerium. Need lähtuvad maksupoliitilise mõistlikkuse ja maksumaksja raha säästliku kasutamise eesmärkidest. Valik nende vahel langetatakse läbirääkivate koalitsioonierakondade konsensuse alusel, mille peavad kinnitama erakondade volikogud. Sel korral oli erakondi kaks. Seadusi võtab aga Eestis vastu 101-liikmelise riigikogu enamus. Need faktid on ÄP-le loodetavasti teada.
  3) Koalitsiooniläbirääkimiste ajal märtsis 2014 puudus mul äriline kokkupuude Richard Tomingasega. Tomingas võttis minuga NB! emulsioonõli (mitte baaskütuste) tootmise teemal ühendust alles 2014 sügisel. Varem olime kohtunud aastaid tagasi vaid korra. See fakt oli teie ajakirjanikule Piret Reiljanile teada mitu päeva tagasi. Mul polnud mingit spetsiifilist otsest ega kaudset huvi läbirääkimiste ajal kütuseaktsiiside teemal.
  4) Seadused kehtivad kõigile, mitte kellelgi pole keelatud seaduspäraselt äri teha. Väide, et ettevõtlust saab arendada vaid kitsas ring inimesi, on vale faktiväide, mingeid piiranguid inimeste ettevõtlikkusele peale seaduslike ei eksisteeri. Ka uute baaskütuste tootmisega saab tegeleda igaüks, kes oskab. Mina ei oska ja ka ei tegele.
  5) Ma ei saa ei otseselt ega kaudselt mingit kasu äridest, milles ma pole osanik. Ma ei ole osanik üheski äris, mis tegeleb uute baaskütuste tootmisega. Ma olen mõned kuud 10%-line vähemusosanik Richard Tomingase baaskütuste emulgeerimise projektis, mis on katsefaasis, pole alanud ega pruugigi alata, kui katsetulemused on negatiivsed. ÄP-le olid need faktid juhtkirja kirjutamisel teada.
  6) Minu ainus äripartner antud valdkonnas on Richard Tomingas. Richard Tomingase äripartnerid ei ole minu äripartnerid, nii samuti nagu Tomingase maja ei ole minu maja või Tomingase vanaema ei ole minu vanaema, isegi siis mitte, kui ma olen kunagi tema vanaema juures pannkooke söönud. Kristjan Olei, Jürgen Järvik, Alari Sirvi, Sven Viidas ei ole minu äripartnerid, vaid Tomingase äripartnerid. ÄP-le olid need faktid juhtkirja kirjutamise ajal teada.
  Kõike kokku võttes jääb mulle vägisi mulje, et ÄP üritab selle faktivigadest ja laimust kubiseva juhtkirjaga tähelepanu kõrvale juhtida äsja ilmsikstulnud asjaolult, et ÄP on ise aastaid harrastanud ja soosinud enda poolt hukkamõistetud OÜtamist, millega on ÄP vältinud maksude ausat maksmist riigikassase.
  Antud juhul kasutab ÄP omakasupüüdlikel eesmärkidel ja ajakirjanduseetikat eirates ära oma võimu lehe sisu kujundamisel, kasutades minu nime ja maine ründamist iseenda sigadustelt tähelepanu kõrvalejuhtimiseks.
  Mul on kõrini sellest, et igaüks, kes on kunagi kuulnud nime Rosimannus ja suudab selle tähtedest kokku veerida, kasutab seda linna peal vehkides ära universaalse kaitsekilbina mistahes omakasupüüdlike asjade ajamisel.
  Palun viivitamatult lõpetada valefaktide levitamine ja taastada ÄP vähenegi allesjäänud ajakirjanduslik väärikus.
  Kahjuks ei saa kirjutada, et lugupidamisega, sest lugupidamine tuleb ära teenida.
  Lootuses paremale ajakirjandusele
  Rain Rosimannus
 • Hetkel kuum
Eksperdid: ettevõtjal on lihtsam kaitsta vilepuhujaid laiemalt, kui seadus nõuab
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Eesti võttis vilepuhuja kaitse seaduse vastu sedavõrd kitsa kohaldamisalaga, et ettevõtjatel on lihtsam võimaldada probleemidest teavitamist laiemalt, kui neilt nõutakse, ning näidata seeläbi üles kõrgendatud ühiskondlikku vastutust, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen partner Karin Madisson ning sama büroo jurist Karl Oskar Pungas.
Nädal Balti börsil lõppes positiivse noodiga
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Balti börsi koondindeks Baltic Benchmark edenes täna 0,26%. Tõusid nii Tallinna kui ka Vilniuse börsid, Riia oli languses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Aastaaruande esitamine saab olla lihtne ehk rakendus, mis muudab mikroettevõtjate elu
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Paljud väikeettevõtted on hädas majandusaasta aruande koostamisega. Tänavu aasta alguses kustutati äriregistrist koguni 23 000 ettevõtet, kellel oli pikem aruande esitamise võlgnevus. Väikefirmade valupunkti aitab leevendada tööriist nimega minuaastaaruanne.ee.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Konkurentsiameti juht kaotas ametnike 13nda palga: mulle ei mahtunud see pähe
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Kui Evelin Pärn-Lee oli konkurentsiametit juhtima asunud ja luges esimest korda ameti tulemustasude reeglistikku, oli tema kui jurist üllatunud.
Eksperdid leidsid Eesti konkurentsivõime hoidmisel viis murekohta
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
On viis valdkonda, mille kaudu Eesti konkurentsivõimet parandada saaks, kuid lihtsaid lahendusi ja “madalal rippuvaid vilju” on pigem napivõitu.
Kas raskevõitu jalaga Auto-Marko on liikluses probleemiks?
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Autoentusiast võib olla keskmisest oluliselt teadlikum ja tähelepanelikum autojuht, ent teistest kiiremini sõites muudab ta end kaasliiklejate vigade suhtes ohustatumaks, selgitab staažikas liikluskoolitaja Indrek Madar.
Raadiohitid: kinnisvara hind jõuab aastaga tippu
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Kinnisvara hinnad tõusevad peagi vanade tippude juurde, rääkis Liveni tegevjuht Andero Laur nädala kuulatuimas saates “Investor Toomase tund”.
Heleniuse kinnisvaraarendus sai Kaamose taustaga juhi
Joakim Heleniusele kuuluva Trigon Capital Groupi kinnisvaraarenduse juhiks sai Kaamos Ehitus OÜ tegevjuhina töötanud Alo Nõmmik, teatas ettevõte.
Joakim Heleniusele kuuluva Trigon Capital Groupi kinnisvaraarenduse juhiks sai Kaamos Ehitus OÜ tegevjuhina töötanud Alo Nõmmik, teatas ettevõte.