Äripäev • 20. oktoober 2015 kell 11:30

Prototronis võtavad valdust roheideed

Prototroni meeskond eelistab rahastada ideid, millel on ka ühiskondlikult suurim mõju.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Prototroni rahastu äsja lõppenud taotlusvoorule esitati 152 nutikat prototüübiideed, millest selgelt eristusid tugevad rohetehnoloogia lahendused, teatas rahastu tegevjuht Siin Lepisk.

Lepiski sõnul on lisaks roheteemale viimastesse voorudesse uue ja kasvava trendina lisandunud ka 3D printimisega seotud ideed.

Kõik sügisesest taotlusvoorust edasi pääsenud ideed jõuavad eelhindamisele ning oktoobri lõpuks sõelutakse mentorkohtumistel välja 20 parimat meeskonda, kes jõuavad ekspertkogu ette. Prototroni asutaja Tallinna Teaduspargi Tehnopoli juht Jaak Raie märkis, et ühe kriteeriumina eelistavad nad meeskondi, kelle lahendataval probleemil on ühiskondlikult suurim mõju.

Tugevaimad meeskonnad saavad novembris võimaluse kaitsta oma ideed ekspertkogu ees, kuhu kuuluvad Priit Alamäe (Nortal), Jaak Raie (Tehnopol), Robert Kitt (Swedbank), Jaanus Tamm (Defendec), Yrjö Ojasaar (Solon Partners), Andrus Oks (SmartCap), Margus Uudam (EstVCA) ja Madis Raukas (TTÜ).

Prototron on 2012. aastal Swedbanki, Tallinna Teaduspargi Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikooli asutatud rahastu, mille eesmärk on rahaliselt toetada alustavaid ettevõtjaid ja leiutajaid esimese töötava tootenäidise ehk prototüübi väljatöötamisel.

Prototroni rahastule on senistes taotlusvoorudes esitatud üle 1100 nutika idee, kokku on rahastatud 25 projekti üle 310 000 euro ulatuses. Prototron pärjati hiljutisel ettevõtlusgalal ka ettevõtluse edendaja tiitliga.

Prototroni uus taotlusvoor juba käib - ideed on oodatud tuleva aasta 15. märtsini.

Hetkel kuum