• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prototronis võtavad valdust roheideed

  Prototroni meeskond eelistab rahastada ideid, millel on ka ühiskondlikult suurim mõju.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Prototroni rahastu äsja lõppenud taotlusvoorule esitati 152 nutikat prototüübiideed, millest selgelt eristusid tugevad rohetehnoloogia lahendused, teatas rahastu tegevjuht Siin Lepisk.

  Lepiski sõnul on lisaks roheteemale viimastesse voorudesse uue ja kasvava trendina lisandunud ka 3D printimisega seotud ideed.
  Kõik sügisesest taotlusvoorust edasi pääsenud ideed jõuavad eelhindamisele ning oktoobri lõpuks sõelutakse mentorkohtumistel välja 20 parimat meeskonda, kes jõuavad ekspertkogu ette. Prototroni asutaja Tallinna Teaduspargi Tehnopoli juht Jaak Raie märkis, et ühe kriteeriumina eelistavad nad meeskondi, kelle lahendataval probleemil on ühiskondlikult suurim mõju.
  Tugevaimad meeskonnad saavad novembris võimaluse kaitsta oma ideed ekspertkogu ees, kuhu kuuluvad Priit Alamäe (Nortal), Jaak Raie (Tehnopol), Robert Kitt (Swedbank), Jaanus Tamm (Defendec), Yrjö Ojasaar (Solon Partners), Andrus Oks (SmartCap), Margus Uudam (EstVCA) ja Madis Raukas (TTÜ).
  Prototron on 2012. aastal Swedbanki, Tallinna Teaduspargi Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikooli asutatud rahastu, mille eesmärk on rahaliselt toetada alustavaid ettevõtjaid ja leiutajaid esimese töötava tootenäidise ehk prototüübi väljatöötamisel.
  Prototroni rahastule on senistes taotlusvoorudes esitatud üle 1100 nutika idee, kokku on rahastatud 25 projekti üle 310 000 euro ulatuses. Prototron pärjati hiljutisel ettevõtlusgalal ka ettevõtluse edendaja tiitliga.
  Prototroni uus taotlusvoor juba käib - ideed on oodatud tuleva aasta 15. märtsini.
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.