Harry Tuul • 20. november 2015 kell 5:41

Savisaar: Keskerakond võib laguneda

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pelgab võimupööret.  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar möönis eile Tallinna televisioonis esinedes, et võimuvõitluse tulemusel võib partei laguneda.

Eile toimus Narvas võimupööre ja Keskerakond läks lõhki, kui linna volikokku kuuluvad 15 Keskerakonna liiget lahkusid erakonna fraktsioonist ning moodustavad valmisliidu Ühtne Narva. Keskerakonna fraktsiooni juht Aleksei Voronov põhjendas sammu sellega, et soovitakse rohkem demokraatiat, avatust ja kollegiaalsust ning et töö oleks produktiivsem.

Keskerakonna juht Edgar Savisaar näeb võimalust, et parteist lahkulöömine saab uut hoogu, kui tema asemel tuleb võimule keegi teine, kuid samas usub ta, et seda ei juhtu.

„Ega minagi täpselt ei tea, mis seal juhtus. Kangesti tahaks öelda, et nii juhtub kogu Keskerakonnaga, kui Kadri Simson peaks hakkama erakonda juhtima. Aga kuna ma ei usu, et ta hakkab seda tegema ja ma ei taha kellelegi ka halba soovida, siis ma loodan, et narvalased saavad oma visklemistest üle,“ rääkis Savisaar eile linnatelevisioonis.

Hetkel kuum