Äripäev • 30. november 2015 kell 14:08

G4S Eesti ostab konkurendi

G4Si rahaveo soomustatud auto koos inkassaatoriga.  Foto: Eiko Kink

G4S Eesti ostab raha ja väärisesemete veoga tegeleva Eurex CSi, teatas ettevõte.

Lepingu sõlmis G4S reedel Eurex CSi omaniku Andres Sonniga. Juba järgmisest esmaspäevast hakatakse Eurex CSi kliente teenindama G4Si kaubamärgi alt. G4S Eesti võtab kõikide Eurex CSi klientidega lähipäevil ühendust, et anda täpsemat infot teenuse osutamise kohta.

G4Si Eesti sularahadivisjonis töötab ligi 250 inimest. G4Si teenindada on Eestis üle 700 sularahaautomaadi, enamik pangakontoritest ja üle 450 ettevõtte.

G4S Eesti ja OÜ Eurex CS on ainukesed Eestis sularahaveo ja töötluse teenust osutavad ettevõtjad. Konkurentsiameti hinnangul oli G4S Eesti turuosa selles valdkonnas juba enne ühinemist ligikaudu 90 protsenti.

G4S Eesti ja Eurex CSi ühinemise kohta öeldi konkurentsiametist Delfi Ärilehele, et esialgsel vaatlusel ei ületa osaliste käibed kriteeriumi, mille alusel koondumine konkurentsiameti kontrollimisele kuuluks.

Eelmisel aastal tõi Eurex CSi kaebus G4S Eestile kaasa konkurentsiameti menetluse. Kaebuses leiti keskse teemana, et G4S reageeris turgu valitseva ettevõtjana Eurex CS turule sisenemisele sellega, et pakkus osale klientidele sularahavedu tavapärasest madalamate hindadega.

Hetkel kuum