Sulev Senkel • 7 detsember 2015

Superpädevate spetsialistide tegevus ehituses tõmmatakse koomale

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja ehituse asekantsler Ando Leppiman  Foto: Raul Mee

Tänavu suvel kehtima hakanud ehitusseadustikus soovivad ettevõtjad muuta sätet, mis puudutab ühe spetsialist koormatust. Muudatuse ettepanekut toetab ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja ehituse asekantsler Ando Leppiman.

Ehitusuudistele laekus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi dokumendiregistris oleva pool aastat kehtinud ehitusseadustiku muutmise ettepanek, mille kohaselt soovitab ministeeriumi asekantsler Leppiman seadustikku täiendada selliselt, et pädev isik ei või samal ajal tegutseda rohkem kui kolme ettevõtja pädeva isikuna. Ministeerium esitas ettepaneku tulenevalt ehitussektori turuosaliste antud sisendist.

Miks kantsler nii arvab, loe lähemalt Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

Hetkel kuum