Sulev Senkel • 14 detsember 2015

Soome vajab kiiremas korras üle 20 000 uue elamispinna

Helsingis ajutiselt Lauttasaari kirikule kuuluvatesse ruumidesse majutatud pagulased.  Foto: EPA

Tuhanded pagulased, kes taotlevad Soomes elamisluba, vajavad kiiremas korras elamispinda. Kui valitsus ja kohalikud omavalitsused jätkavad otsustega viivitamist, jäävad pagulaskeskused suure koormuse alla, vahendab Ehitusuudised.

Helsingi piirkonna omavalitsuste esindajad ja keskkonnaministeerium arutasid pagulaste elamispindade küsimust novembris, ent otsusteni ei jõutud. Tööd jätkab väiksem töörühm, kes töötab välja täpsemad suunised jaanuari lõpuks.

Kui palju lisaks pagulastele veel elamispindasid põhjanaabritel vaja läheb ja millise aja jooksul, loe lähemalt Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

Hetkel kuum