Pille Ivask • 8. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Bonnier müüb Taani juhtiva ärilehe

Bonnier müüb Taani juhtiva ärilehe.  Foto: epa

Bonnier andis teada, et müüb Taani juhtiva ärilehe Børsen, müügihind on 800 miljonit Taani krooni ehk veidi üle 107 miljoni euro, teatas Bonnier.

„Bonnieri jaoks on tegu väga hea tehinguga. Selle tehingu kaudu saame me juurde vajalikke vahendeid, mida suunata edasistesse investeeringutesse ja ülevõtmistesse, kus me näeme tulevikus kasvuvõimalusi,“ ütles Bonnieri juhatuse esimees Tomas Franzén. Ta lisas, et Anders Krab-Johanseni juhtimise all on saanud Børsenist väga tugev ajaleht, millel on Taani ärimaailmas suur sõna öelda.

Lisaks tugevale sisulisele poolele õnnestus Børsenil oma ärimudel edukalt sobitada digitaalmaailmaga ja sealgi kasumlikuks muutuda. Vahemikus 2012-2014 teatas Børsen kolmest järjestikusest rekordilisest kasumist.

Krab-Johansen märkis omalt poolt, et Børseni uueks omanikuks saab ettevõte, kes kombineerib professionaalsuse ning tugeva iseseisva ajakirjanduse. Väljaande uueks omanikuks saab Taani üks juhtivaid meediakompaniisid JP/Politikens Hus.

Børseni näol on tegu ärilehega, mille keskmine päevane tiraaž on 48 000 ning mis jõuab iga päev pea 150 000 lugejani. Lehe veebiväljaandeid külastatakse kuus keskmiselt 20 miljonit korda.

Jaga lugu:
Hetkel kuum