Õhuväe krediitkaartide kulud salajased

02. veebruar 2016, 00:01
Kaitseväe juhataja Riho Terras.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160202/NEWS/160209961/AR/0/AR-160209961.jpg

Kaitseväe kõrgema juhtkonna krediitkaartide kasutus on avalik, aga õhuväe ja missioonipiirkonnas kasutuses olevate krediitkaartide väljavõtet kaitsevägi julgeoleku kaalutlustel avaldada ei saa.

Õhuväes on krediitkaardid kaitseväe peastaabi pressijaoskonna leitnandi Kristel Maasikmetsa sõnul kasutusel peamiselt välislähetustes õhusõiduki kütuse eest ja lennujaamamaksude tasumiseks, aga nende kulutustuste suurust ja täpsemat sisu nad julgeoleku kaalutlustel avalikustada ei saa.

Praegu on kaitseväes kasutuses 15 krediitkaarti limiidiga 1920–6500 eurot kuus. "Üldjuhul on limiit 1920–3000 eurot, vaid välisoperatsioonidel teenivatel kontingendi ülematel on see suurem. Praegu siis Eesti kontingendi ülemal Malis," lausus Maasikmets.

Kaitseväes kasutuses olevad krediitkaardid jaotuvad laias laastus kaheks – õhuvägi ja kaitseväe juhtkonna administratsioon.  

Kaitseväe juhtkonna administratsioonis on kasutusel neli krediitkaarti, mille limiit on kas 2000 või 3000 eurot. Konkreetsemalt on krediitkaardid kasutada kaitseväe juhataja, kaitseväe juhataja asetäitja ja peastaabi ülema käsundusohvitseridel ja allohvitseril ning administratsiooni ülemal. "Näiteks on kaitseväe juhataja administratsioon krediitkaarti kasutanud valdavalt majutuse eest tasumiseks. Lisaks on viiel korral tasutud sõidukulusid ja ühel korral pagasitasu ning kahel korral vastuvõtukulude eest," märkis Maasikmets. Kokku olid siis avalikustamisele kuuluvad kulutused krediitkaartidega 2015. aastal 8338 eurot.

Kaitseväes väljastatakse krediitkaart kooskõlas teenistuskohustuste ja ametikohaga, kusjuures ametikohale määratu peab selleks esitama ka vastava taotluse. Seejärel taotleb kaitseväe peastaap kooskõlastatud esildise alusel riigikassast krediitkaarti. Positiivse vastuse korral väljastatakse teenistujale nimeline kaart, kus on fikseeritud kuulimiit. Kulutuste üle peab arvet peastaap. Krediitkaarte saab kasutada välislähetustes ning kaardiga tehtud maksete kohta tuleb esitada täpne aruanne koos vastavate kviitungitega.

Lisatud on kaitseväe juhtkonnaga seotud kaartide väljavõtted.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2016, 12:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing