Äripäev • 4 märts 2016

Aasta pressifoto autor on Äripäeva fotograaf

Äripäeva fotograaf Andras Kralla pressifotode auhindade avalikustamisel Viru Keskuses.  Foto: Andres Haabu

Äripäeva fotograaf Andras Kralla on nii 2015. aasta parima uudisfoto kui ka aasta pressifoto autor.

Pressifotograafide liit avas täna Tallinnas Viru Keskuses traditsioonilise pressifotode näituse, kus on väljas 2015. aasta parimad pildid, samas avalikustati ka fotoauhindade võitjad.

2015. aasta uudisfoto võitja on Andras Kralla (Äripäev) fotoga “Okasroosipõõsas”. Olemusfoto võitja on Liis Treimann (Postimees) fotoga “Pool sajandit surmaga silmitsi”. Spordifoto võitja on Jaanus Ree fotoga “Pool teed veel minna” ja portreefoto võitja on Sander Ilvest (Postimees) fotosarjaga “Kõik oli uus aprillikuus”. Aasta pressifoto tegi Äripäeva fotograaf Andras Kralla.

Aasta pressifoto on tehtud Hundisilma talu värava taga samal päeval, kui kaitsepolitsei esitas Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Linnapea oli kahtlustatavana kinni peetud ja sel hetkel käis tema kodutalus Hundisilmal läbiotsimine.

Edgar Savisaare lähim võitluskaaslane Siret Kotka Hundisilma talu värava taga.  Foto: Andras Kralla

Pressifoto näitus on märtsis avatud Tallinnas Viru Keskuses ja aprillis Narvas Astri Keskus. Esimest korda on näitus tänavu ka Pärnus – maikuus Pärnu Kaubamajakas. Juunis saab parimate pressifotodega tutvuda aga Tartu Lõunakeskuses.

Foto kategooriate nominendid ja võitjate tööd leiab siit.

Žürii esimees oli Ajalehtede liidu liikmeslehtede esindajana Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg. Eestist oli fotosid hindamas ka ajakirja-, pressi-, spordi-, reklaami- ja loodusfotograafina tegutsenud Jarek Jõepera ning Eesti Ekspressi uuriva toimetuse juht Tarmo Vahter. Välismaised žüriiliikmed on seekord Leedu fotoajakirjanik Artūras Morozovas ning Soome fotograaf Hanna-Kaisa Hämäläinen. Žürii valis parimad välja jaanuaris toimunud koosolekul 717 töö seast. 

Iga pressifoto võistluse kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro suuruse preemia. Aasta pressifoto autor pälvib lisaks veel 640 euro suuruse preemia. Auhinnad antakse üle täna õhtul toimuval pressipeol.

Täna Viru keskuses toimunud näituse avamisel esitleti ka raamatut „Eesti Pressifoto 2016“.

Hetkel kuum