Äripäev • 20. aprill 2016 kell 11:48

Riik müüs Andmevara Leedu firmale

Senist riigiettevõtet Andmevara juhib praegu Andrus Kõre.  Foto: Eiko Kink

Riik müüs täna AS Andmevara aktsiad Leedu IT-ettevõttele INVL Technology AB 664 637 euro eest.

AS Andmevara müügiprotsessi korraldanud finantsnõustaja Redgate Capitali esindaja Mairo Kaseväli sõnul oli tegemist hea tehinguga riigi jaoks, sest riik on saanud viimase aasta jooksul Andmevarast dividendide, dividendide tulumaksu ja aktsiate müügihinna näol 2,6 miljonit eurot (2015. ja 2016. aastal laekus dividende ja tulumaksu kokku 1,95 miljonit eurot).

AS Andmevara on 19. septembril 1997. aastal asutatud aktsiaselts, mis pakub registrite, andmebaaside ja infosüsteemide pidamise, arendamise, majutamise ning rakendustarkvara hoolduse ja klienditoe osutamise teenust.

Enampakkumise võitnud INVL Technology AB suurimad turud on Leedu, Norra, Tansaania ja Uganda. Ettevõtte 2015. aasta omakapital oli 24 miljonit eurot.

Hetkel kuum