Koit Brinkmann • 9. mai 2016 kell 12:30

Spordikeskus Teras pani uksed kinni

Spordikeskus Teras pani uksed kinni.  Foto: Andres Haabu

Majanduslike raskuste tõttu lõpetas tänasest tegevuse Tallinnas Rocca al Mares Rannamõisa tee alguses asunud populaarne spordikeskus Teras.

Hulk inimesi avastas täna trenni minnes, et keskuse uksed on kinni. „Teatame kahetsusega, et alates 9. maist lõpetab Spordikeskus Teras tegevuse. Täname Teid aja eest, mille veetsite koos meiega,“ ilmus keskpäeval ka Terase Facebooki lehele postitus.

„Majanduslik olukord on selline, et me ei vea enam kuidagi välja. Rendihinnad olid liiga kõrged ja kinnistuomanikud ei olnud ka valmis meile vastu tulema ning hinda alandama,“ sõnas spordiklubi tegevjuht Dmitri Orlov. Ehkki klubil on hetkeseisuga ligi tuhat lepingulist klienti, siis kohe jõuab kätte spordiklubidele raskeim aeg - suvi, kui külastajaid on kõige vähem ning teenistus tõmbub veelgi kokku.

Spordiklubi Teras.  Foto: Andres Haabu

Veel eelmise nädala reedel ei teadnud Terase juht, et esmaspäevast jäävad spordikeskuse uksed suletuks. „Arvestasime, et see võib ühel hetkel juhtuda, aga me ei oodanud, et see nii järsku tuleb,“ märkis Orlov.

Küll on Orlovi kinnitusel neil kokkulepe üle tee jääva Arigato spordiklubiga, et kõik kliendid võetakse Arigatosse üle Terases sõlmitud lepingu tingimustega.

Kinnistu omanikfirma Valser Vara juhatuse liige ja üks omanikest Andres Marga teemat eriti kommenteerida ei soovinud. „Ei kinnita ega ei lükka seda infot ümber. Vaatame, mis siin edasi saab,“ sõnas ta.

ASi Spordikeskus Teras asutas 2012. a suvel Sergei Miljutin. Aasta hiljem sai ettevõtte omanikuks Kreeka kodanik Sergios Giaroslav Stepanof ning 2015. a algusest on omanikuks SMTM Holding OÜ kaudu Marat Mirzbalajev. Kuid juba novembris 2015. a kuulutas Harju maakohus välja ASi Spordikeskus Teras pankroti. Ettevõtte maksuvõlg on praegu ligi 50 000 eurot.

Seejärel hakkas spordiklubi opereerima osaühing Teras, kelle omanikud on Dmitri Orlov, Olga Golubeva, Dmitri Soljanik ning SMTM Holding OÜ kaudu Marat Mirzbalajev. Nüüd lõpetasid kinnistu omanikud ka OÜga Teras lepingu.

Kinnistu omanikfirma Valser Vara osad kuuluvad Andres Margale ja Jüri Sondlale.

Hetkel kuum