Äripäev • 30 mai 2016

Eestlased lõid unikaalse teenuse

Eestlased lõid unikaalse teenuse  Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti advokaadid avasid enda sõnul maailmas unikaalse veebipõhise platvormi Avokaado.ee, mis teeb õigusabi kiirelt ja taskukohaselt kättesaadavaks kõigile Eesti inimestele ja ettevõtetele.

“Traditsioonilised advokaadibürood on aasta-aastalt nautinud üha tõusvaid kasuminumbreid, fookus on liiga kaua olnud büroodel ja nende kasvul,” ütles Avokaado.ee tegevjuht ja kaasasutaja Siim Mägi Estonian ICT Week 2016 raames toimunud IT-õiguse konverentsil. Tema hinnangul ei piisa enam sellest, et advokaadibürool läheb majanduslikult hästi, sest kliendid ootavad järjest rohkem vähema eest ja keegi ei taha enam maksta kõrget hinda ülekvalifitseeritud tööjõu eest.

Avokaado.ee kaasasutaja Mariana Hagström pani rõhku ka muutuvatele harjumustele, viidates uuringutele, mille järgi tulevikus töötab 100 miljonit inimest ettevõtete heaks, mille uksest nad pole kunagi sisse astunud - teenuste osutamine muutub veebikesksemaks. “Uue ajastu töötaja soovib ka oma õigusalaseid küsimusi lahendada online’is. Ta ei lähe selleks advokaadibüroose,“ rääkis Hagström.

Selleks on loodud uus e-teenus Avokaado.ee, mis on veebipõhine keskkond, kus saab koostada õigusalaseid dokumente, teiste osapooltega jagada ja kommenteerida, läbirääkimisi pidada, dokumente digiallkirjastada ja säilitada isiklikus iseteeninduskeskkonnas. Hagströmi sõnul on mõnes riigis võimalik väiksemaid teenuseid sarnasel põhimõttel tellida, kuid selliseid kogukonnapõhiseid platvorme rohkem ei ole.

Hetkel kuum