Äripäev • 5. juuli 2016 kell 13:42

Rõivas ei tunne Vähi murele kaasa

Peaminister Taavi Rõivas.  Foto: Andres Haabu, Äripäev

Peaminister Taavi Rõivas kirjutab oma Facebooki kontol, et tal on raske kaasa tunda ekspeaministrist ettevõtjale Tiit Vähile, kes leiab, et Venemaa-vastased sanktsioonid tuleks lõpetada.

„Mul on raske tunda kaasa Tiit Vähile, kelle jutust jääb selgelt kõlama, et tema äri kasumit takistab Euroopa Liidu ühtsus, Eesti iseseisvus ja meie kuulumine NATOsse,“ kirjutas Rõivas. „On kahetsusväärne, et peaministrina Eesti jaoks mitmeid olulisi otsuseid teinud Vähi on valmis kasumijanu nimel vahetama peenrahaks kogu oma riigimehe maine ning väärtuse ajaloos. Mõistan, et Venemaaga äri tegeval Tiit Vähil on praegu raske – nii nagu Venemaa agressioonist tingitud sanktsioonide tõttu on raske ka paljudel teistel ettevõtjatel Eestis ja mujal Euroopas. Erinevalt teistest kannab ainult Tiit Vähi siin juba pikemat aega ette jutupunkte sanktsioonide maha võtmisest, millega on võimalik kiitust teenida üksnes Eesti idapiiri taga.“

Suhete normaliseerumine saab toimuda ainult siis, kui Venemaa lõpetab agressiooni Ukrainas, mitte siis kui soravalt ja püüdlikult kanda ette Kremli teese, rõhutas Rõivas.

Eile Postimehele antud intervjuus ütles kunagine peaminister ja praegune transiidiärimees, Sillamäe sadama omanik Tiit Vähi, et Eesti peaks muutma senist kurssi ja asuma toetama Krimmi annekteerimise järel Venemaa vastu kehtestatud majandussanktsioonide tühistamist.

Hetkel kuum