Sorainen ja Reformierakond huvide konfliktis

15. juuli 2016, 10:45
Remo Holsmer ja Carri Ginter Tallinna Sadama pressikonverentsil
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160715/NEWS/160719855/AR/0/Remo-Holsmer-ja-Carri-Ginter.jpg

Advokaadibüroo Sorainen ja Reformierakonna suhted on sedavõrd põimunud, et tekkinud on kahtlus huvide konfliktis, kirjutab Postimees.

Nimelt näitavad Postimehe käsutuses olevad dokumendid, et reformierakondlaste otsusel Tallinna Sadama korruptsioonipesa auditeerima palgatud advokaadibüroo Sorainen tegi ühele tööd andnud poliitikuist, Remo Holsmerile hilisemas eraviisilises kohtuvaidluses allahindlust. Seejuures osa soodusarvest maksis kinni Reformierakond, ent asjaosalised ei näe toimunus huvide konflikti.

Äripäev kirjutas juba mais oma juhtkirjas, et Tallinna Sadamas haiseb Reformierakonna järele. Kirjutasime, et Tallinna Sadama nõukogu endist esimeest Remo Holsmerit esindab kohtus Postimehe vastu advokaadibüroo Sorainen. Tsiviilvaidlus puudutab Holsmeri tegevust Tallinna Sadama nõukogu esimehena.

Pärast Allan Kiili ja Ain Kaljuranna vahistamist ja ametist tagandamist nimetas Holsmeri juhitud nõukogu oma viimase otsusega Tallinna Sadama juhatusse Soraineni büroo partneri Carri Ginteri, kelle üks ülesandeid oli muu hulgas kõik lepingud ja dokumendid läbi vaadata. Ginter on Holsmerit ka sotsiaalmeedias kaitsnud. „Keda Ginter esindab, kas Holsmeri, Reformierakonna, Tallinna Sadama või kellegi teise huve, jääb tema südametunnistusele,“ kirjutasime juhtkirjas.

Nüüd aga selgus, et Holsmer saigi Sorainenilt soodustust ning osa arvest tasus Reformierakond.

Loe pikemalt Postimehest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. July 2016, 10:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing