• Jaga lugu:

  Rõivas venitab

  Kuigi peaminister Taavi Rõivas teatas täna, et ei astu ilma võitluseta tagasi, ei näe teised erakonnad mingit võimalust, et Reformierakonnal on veel võimul edasi. "Seda lennukit enam tagasi ei pööra," ütles SDE liige Andres Anvelt.

  "See, et Rõivas otsustas tagasi mitte astuda, on demokraatlikus riigis pretsedenditu," ütles sotsiaaldemokraat Andres Anvelt. "Sisuliselt andsid kaks koalitsioonipartnerit talle eile oma juhatuse koosoleku järel umbusaldusest teada. Kui Rõivas tahab, et see lõpeks ka umbusalduse hääletusega siin riigikogus, siis ta peab selle saama."
  Anvelti sõnul püüab Rõivas praegu vaid aega venitada. "Iga minut ja iga tund on sellises kriitilises olukorras kulda väärt," ütles ta. Ta lisas, et Reformierakond hakkas juba eile kõikjal külvama hirmu, et IRL satub Keskerakonna ja SDEga punti lüües vasakpoolsesse lõksu. Samuti asus Reformierakond juba läbirääkimisi pidama Keskerakonnaga. "Ega meie ei tea, mis toimub kardinate taga, kust paistavad pruunid kingad," ütles ta.
  Astmeline tulumaks pole kindel
  Kui raske on IRLil võimalikus uues koalitsioonis koos SDE ja Keskerakonnaga seista selle eest, et astmelist tulumaksu ei tuleks, on Anvelti sõnul küll veel vara arutada, ent nentis, et see pole sugugi võimatu missioon. "See on IRLil üks tõsine, kuid täiesti saavutatav väljakutse," ütles ta. "Koalitsiooniläbirääkimisi pole siiski veel peetud," lisas ta. Ka IRLi juht Margus Tsahkna ütles, et detailidest on väga vara rääkida, kuid IRL pole kunagi astmelist tulumaksu pooldanud ja võitleb selle eest, et seda ka ei tuleks.
  Anvelt märkis, et 21. sajandil ei tasuks enam rääkida puhtalt vasak- või parempoolsest poliitikast. Tema sõnul tuleks leida kesktee, mis aitaks kaitsta vaesemaid ja samas ergutada ka majandust. "On hirmutamisjutte, et nüüd kukub majandus kokku ja võetakse hirmsad laenud – seda ei saaks isegi seaduste järgi teha. Mingit suurt laenamist, nagu Reformierakond väidab, ei tule," ütles ta.
  Tema sõnul on vaja ära teha asju, mis aitaks erinevaid sektoreid arendada, mitte teha vaid peenhäälestust. Näiteks pole tema sõnul suudetud seni isegi lairiba baasvõrku välja ehitada. "Ainult kosmeetilised parandused on seni olnud," ütles ta.
  Rõivasele meeldivad SMSid
  Anvelt lisas, et kuigi Rõivas avaldas soovi uuesti läbi rääkida, milles seisnevad senise valitsuse kitsaskohad, ei anna enam SDE ja IRL otsust muuta. "Seda lennukit enam tagasi ei pööra," ütles ta. Peaministri erakonnaga pole enam läbi räägitud.
  Erakondade külmi suhteid väljendas eile seegi, et SDE esimees Jevgeni Ossinovski andis Rõivasele otsusest koostöö lõpetada SMSi teel. "Vaadake, kes meil üldse on valitsuses suurim SMSide ja Messengeri teel suhtleja? Kes? Peaminister ise. Igas võimalikus positsioonis teeb ta seda – arupärimistel, istungitel. Rõivase jaoks on see täiesti tavapärane suhtlemisviis," ütles Anvelt.
  "Valitsuskriis oli juba nädalaid üleval ja viimastel päevadel ei teinud peaminister ühtegi sammu selleks, et midagi parandada. Ta ka ei suhelnud silmast-silma oma koalitsioonipartneritega. Reedel läks nädalavahetusele ja esmaspäeval tuli tööle, kuigi teadis, et kriis on tõsine," lisas ta.
  Pevkur: pärituult purjedesse neile
  Opositsiooni eile üle antud umbusaldust peaministrile arutatakse riigikogus suure tõenäosusega homme. Reformierakonna liikme, siseminister Hanno Pevkuri sõnul on ammu teada, et SDE ja IRL ei soovi valitsuses olla. "Las nad siis vajutavad homme suures saalis nuppu ja näitavad ka tuleviku tarbeks, kes on Eestis vasakpoolse pöörde poolt," ütles ta.
  Pevkuri sõnul pole täna enam eriti valikut, kellega Reformierakond edasi valitsust teeks. "Eilseid teateid vaadates on selge, et SDE, IRL ja Keskerakond hakkavad läbirääkimisi pidama. Pärituult purjedesse, laululusti südamesse neile," märkis Pevkur. "Kui nad on edukad, on Eestil uus vasakpoolne valitsus, kui pole edukad, siis vaatame edasi," lisas ta.
  Pevkuri sõnul ei tunne Reformierakond end küll reedetuna, kuid on teada, et teised erakonnad on vassinud ja juba kuid salaläbirääkimisi pidanud ja samal ajal spinne õhku lasknud, et Reformierakond ajab salaja asju. "Minu arvates pole see neist väärikas," ütles ta. "Oli nende valik ajada asju salajas, mitte läbi arutades, miks nad koalitsiooniga rahul pole."
  Kas Reformierakonna võim Eestis ka tegelikult läbi on, Pevkur veel lõplikult vastata ei soovinud. "Eks elu näitab," ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Koroonaviiruse Delta tüvi saadab vaktsineerituid haiglasse
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Koroonaviiruse Delta variandiga satub haiglasse omajagu vaktsineeritud inimesi, selgub kümne juhtiva koroonaeksperdi intervjuust, kes tõdevad, et vaktsiinide peamine eesmärk oli algusest peale ära hoida just rasket põdemist ja surma.
Raadiohommikus: koroonapiirangute piirid, keskpanga uued sihid, nutihilbuäri, olümpiabuum
Hommikuprogrammi külaline on endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks, kellega arutleme koroonapiirangute seaduslikkuse üle; kas ja kuidas saab kolmanda laine ajal kehtestada lockdown'i, kuidas tuleks suhtuda vaktsineeritud ja vaktsineerimata kodanike segregatsiooni.
Hommikuprogrammi külaline on endine õiguskantsler, vandeadvokaat Allar Jõks, kellega arutleme koroonapiirangute seaduslikkuse üle; kas ja kuidas saab kolmanda laine ajal kehtestada lockdown'i, kuidas tuleks suhtuda vaktsineeritud ja vaktsineerimata kodanike segregatsiooni.