• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lätlased avavad Eestis vineeritehase

  Vineeritehas Kohilas.Foto: Eiko Kink

  Tuleva nädala teisipäeval avab Latvijas Finierise kontsern Eestis uue kasevineeritehase, mis toob turule RIGA kaubamärgi tooted.

  Latvijas Finieris investeeris Kohila Vineeri 80 miljonit eurot. Uues tipptehnoloogiaga kasevineeritehases töödeldakse 160 000 kuupmeetrit vineeri aastas. Tehases saab tööd 200 inimest.
  Latvijas Finierise kontserni eelmise aasta käive oli 196,5 miljonit eurot, tehas tootis 240 000 kuupmeetrit vineeri, kasum oli 12,8 miljonit eurot ning investeeriti 42,3 miljonit eurot. Kontsernis töötab 2500 inimest.
  Latvijas Finierisel on äripartnereid enam kui 60 riigis, kuhu eksporditakse 95% vineerist (olulisemad on Suurbritannia, Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Holland ja Türgi).
  Peale põhitegevuse – tootearendus, kasevineeri tootmine ja müümine ning sellega seotud teenuste osutamine – tegeleb Latvijas Finieris metsa majandamise, metsaraie ning sünteesvaigu ja fenoolkile tootmisega. Kasevineer on laialt kasutatav näiteks ehitustööstuses (sise- ja välisseinad, põrandad, tellingud, platvormid) ja transporditööstuses (haagiste, kaubikute ja busside põrandad, haagise seinte ja lagede kate, laevaehitus).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.