Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Meedias laastud lendavad

  Eesti Meedia kujundab juriidilist ühiskeha, koondades enda alla kõik kodumaised tütar- ja sidusfirmad. Muutuste masinavärgis on aga ka neid, kes jäid ja veel jäävad hammasrataste vahele.

  Tuleval nädalal liituvad Baltimaade suurima meediakontserniga Postimees ja BNS. Sama saatus ootab ees veel Kanal 2te, Trio LSL raadiogruppi (Kuku, Elmari jt jaamade omanik – toim) ning veel osa Eesti Meedia tütar- ja sidusfirmasid. „Plaan on meil olnud ettevalmistamisel oktoobrist alates,“ avaldas Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann.
  Vangerdused tipus
  Nuutmanni töötajatele läkitatud kirjas on muudatuste eesmärgiks efektiivsem juhtimine ja parem kontsernisisene koostöö. „Seoses sellega lahkuvad 10. veebruaril AS Postimees Grupp juhatuse esimees Peep Kala ning AS Kanal 2 juhatuse esimees Urmas Oru,“ seisab Nuutmanni avalduses. Samuti lahkus paari nädala eest Postimehest töölt pikaaegne sporditoimetuse juht Peep Pahv.
  Täna asus aga Eesti Meedia sisu- ja programmidirektori ametit täitma pikaaegne meediajuht ning hiljuti EASi tüürinud Hanno Tomberg. „Oleme kõikides personalivalikutes lähtunud loogikast, et tahame enda juurde parimaid,“ sõnas Nuutmann, kelle sõnul Tombergi EASi juhi kohalt lahti laskmine nende otsust kuidagi ei mõjutanud. „Ma arvan, et see oli riigi poolt väga ebapädev otsus,“ lisas ta.

  Selgelt ei räägi me sadadest inimestest.

  Sven Nuutmann,
  Eesti Meedia juhatuse esimees
  Nuutmanni sõnul kaalus Eesti Meedia juhtkond uuele sisu- ja programmidirektori ametikohale ka koondamisteate saanud Kala ja Orut. Seda teed aga ei mindud tema sõnul seetõttu, et uus ametikoht vajab laialdasemaid kogemusi – uue ametikoha vastutusvaldkonda kuulub kogu uudismeedia. „Urmas Oru on väga tugev telejuht ja Peep Kala väga tugev pabermeediajuht – nende kogemus on väga tugev, kuid seda väga spetsiifilises ja konkreetses alas,“ põhjendas Nuutmann.
  Nuutmanni sõnul kaaluti ka 10. veebruaril postilt lahkuvatele juhtidele teiste ametikohtade leidmist. „Uute vähendatud juhtimiskihtide tõttu oleksid kõik pakutud lahendused olnud aga n-ö otsitud kohad,“ möönis ta.
  Paar nädalat tagasi Postimehe sporditoimetuse juhi kohalt lahkunud Peep Pahv pidi enda sõnul pillid kotti pakkima päevapealt. Nuutmanni sõnul vastab Pahvi väide tõele, kuid ta tõdes, et tegu on pigem humaanse lähenemisega. „Ükski töötaja, olgu ta tippjuht või toimetuse juht, ei soovi pärast sellise teate kuulmist jätkata ise üle paari päeva. Urmas Orule ja Peep Kalale ei olnud meil ka mõtet neid asju nädalaid ette rääkida – tegemist on tippjuhtidega ja tavaliselt antakse kõikides organisatsioonides tippjuhtidele lepingu lõppemisest teada päevapealt,“ selgitas Eesti Meedia juht.
  Mingeid isiklikke probleeme Nuutmanni sõnutsi lahtilastud juhtidega ei olnud. Tema sõnutsi mõistsid nii Kala kui Oru otsuse tagamaid. „Ei saa öelda, et sellised lahkumised toimuvad sõbralikus meeleolus. Ütleme nii, et pigem konstruktiivses meeleolus,“ möönis Nuutmann.
  Ametikohti kaob ka allpool
  Nuutmanni sõnul tahetakse laiapõhjalise restruktureerimisega kaotada ära dubleerimine. „Muudatused on ette võetud just selle pärast, et kontsernis on väga palju toetavaid tegevusi, mis ei anna mitte midagi juurde lugejale, kuulajale või vaatajale,“ sõnas Nuutmann. Näitena tõi ta välja kontserniülese raamatupidamise loomise. Praegu on igal juriidilisel kehal oma raamatupidamine. „Läbi ühise finantsstruktuuri on võimalik raamatupidajad ära jagada funktsioonipõhiselt – keegi sisestab andmeid, keegi teostab makse, keegi arvestab palku – sealt tuleb väga oluline inimressursi kokkuhoid. Sama kehtib ka näiteks turunduse puhul,“ tõdes kontserni juht, lisades, et suurim võit ei ole mitte kulude kokkuhoid, vaid tugevam tulemus.
  Nuutmann möönis, et koos dubleerimise kaotamisega kaob ka osa ametikohti. „Lõplikke numbreid ei saa me täna välja öelda. Selge on see, et enamikus osakondades mingisugune inimeste vähenemine tuleb,“ lisas ta. Eesti Meedia Eesti ettevõtetes töötab umbkaudu 1000 inimest. „Selgelt ei räägi me sadadest inimestest. Osa tegevusi on juba ka lõpule viidud – meil on ühine müügiosakond, personaliosakond, IT-osakond,“ loetles Nuutmann.
  Päevapealt aga midagi suurt ei juhtu. Teised ühinevate ettevõtete juhatuse liikmed kutsutakse juhatustest tagasi ning nad jätkavad Nuutmanni kinnitusel tööd Eesti Meedias. Samuti võtab ettevõte kõigi ühinevate firmade töötajate töölepingud muutmatul kujul üle. Samuti jätkavad tööd kõik iseseisvad toimetused ja olemasolevad kaubamärgid, kinnitas Nuutmann.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
OPEC+ kärpeplaan peatas korraks nafta hinna languse
Täna hommikul langusse läinud toornafta hind kogus end kui OPEC+ liikmete seast tulid signaalid poolehoiust järjekordsele tootmismahu kärpimisele.
Täna hommikul langusse läinud toornafta hind kogus end kui OPEC+ liikmete seast tulid signaalid poolehoiust järjekordsele tootmismahu kärpimisele.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Puiduhõnguline kinnisvaraoaas Telliskivis
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.

Olulisemad lood

Raadiohitid: lahti rullub krüptoplatvormi ja kinnisvaraarenduse olukord
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.
Sel nädalal paelusid Äripäeva raadio kuulajaid enim eestimaise investeerimis- ja kauplemisplatvormi Change ja krüptomaailma ning kinnisvaraarenduste hetkeolukord ja tulevik.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.