Mait Kraun • 21 veebruar 2017

Saksamaa majandus kasvas vähe, aga seis paraneb

Saksamaa lipp  Foto: scanpix/Reuters

Saksamaa majandus kasvas eelmise aasta viimases kvartalis alla poole protsendi, aga andmed näitavad, et kasv kiireneb, vahendab Bloomberg.

Ostujuhtide indeks (PMI) tõusis jaanuaris 56,1 peale, mis on peaaegu kolme aasta parim näitaja, teatas IHS Markit teisipäeval. Varasem näitaja oli 54,8 ja ökonomistid prognoosisid, et jaanuaris see ei muutu. Tööstus kasvas viimase kuue aasta kiireimas tempos, laienes ka teenuste sektor.

Saksamaa majandus kasvas 2016. aasta viimase kolme kuuga kokku 0,4 protsenti, aga majandusandmed viitavad asjaolule, et tõus on sellel aastal kiirenenud. Töötuse määr jõudis hiljuti rekordmadalale ja inflatsioon tõuseb.

„Viimased PMI andmed on paljulubavad, arvestades seda, et esialgne SKP näitaja on oodatust kehvem,“ ütles ökonomist Trevor Balchin Bloombergile. „Numbrit mõjutas suuresti ka tugev import. PMI numbrid annavad meile alust arvata, et majanduskasv on esimeses kvartalis kiirenenud.“

Hetkel kuum