Äripäev • 23 veebruar 2017

Toitlustajad võtavad kasutusele ökomärgi

Toitlustajad võtavad kasutusele ökomärgi.  Foto: Andras Kralla

Maaeluminister Tarmo Tamme määrusega võetakse kasutusele toitlustajatele mõeldud ökomärk, mis viitab mahetooraine kasutamisele.

Märki saavad kasutada kõik toitlustusettevõtted, kus mahetoodete protsentuaalne osakaal sisseostetud toorainest moodustab vähemalt 20 protsenti.

Toitlustajatele mõeldud ökomärk.  Foto: Maaeluministeerium

Märgi kasutamise soovi korral tuleb sellest teavitada veterinaar- ja toiduametit, teatab maaeluministeerium.

Toitlustaja saab ise valida, kas mahetoodete osakaal arvestatakse ettevõttesse eelmisel kuul toidu valmistamiseks toodud põllumajandustoodete koguse või maksumuse põhjal.

Ökomärgil saab näidata mahetooraine osakaalu kolmes vahemikus:

20–50% toorainest on mahe;50–80% toorainest on mahe;80–100% toorainest on mahe.

Hetkel kuum