Eliisa Matsalu • 31. mai 2017 kell 10:30

Valitsusliit korraldab täna maksuöö

Peaminister Jüri Ratas  Foto: Andres Haabu

Koalitsioonierakonna esimehed tahavad täna jõuda kokkuleppele, kas ja kuidas mängida ümber maksueelnõud. Tõenäoliselt lõpeb arutelu alles öösel.

Erakonna esimehed on arutanud maksueelnõude üle sellest ajast saati, kui IRLi uus esimees Helir-Valdor Seeder teatas, et samamoodi koalitsioon edasi minna ei saa ja tuleb pidada läbirääkimisi. Senimaani on teada, et valitsus otsustas ettevõtjates paksu verd tekitanud panditulumaksu mitte kehtestada. Seeder tahab veel tagasi tuua abikaasade ühisdeklaratsioonid.

Peamine arutelu käib selle ümber, kust leida lubadustele ja muudatustele rahalist katet. Eesti Päevaleht kirjutas, et rahandusministeeriumil on panditulumaksu ärajätmise asemele alternatiivne plaan, kuidas takistada ettevõtetel maksuvabalt raha riigist välja viia.

Seeder on öelnud, et katteallikaid peaks võtma avaliku sektori, peamiselt ametnike arvelt. Samuti on ta öelnud, et katteallikaid aitaks leida see, kui maksuamet efektiivsemalt tööle hakkaks.

Tänane kohtumine kestab tõenäoliselt vähemalt keskkööni. Kokkulepetest on hetkel plaan teada anda homme hommikul või pärastlõunal.

Hetkel kuum