• Jaga lugu:

  IRLi saadik: Seeder teeb valitsuses suurpuhastuse

  IRL esimees Helir-Valdor SeederFoto: Andras Kralla

  Virumaa Teataja andmetel teeb Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) uus juht Helir-Valdor Seeder erakonna eestseisusele homme ettepaneku vahetada välja vähemalt kolm ministrit.

  IRLi ja riigikogu liige Einar Vallbaum rääkis lehele, et ameti kaotab keskkonnaminister Marko Pomerants, kes naaseb riigikogusse ning nii jääb parlamendist välja Vallbaum ise. Lisaks peavad tema sõnul oma ministriportfelli loovutama ka rahandusminister Sven Sester ning kaitseminister Margus Tsahkna. “Rahandusministriks saab Toomas Tõniste ja kaitseministriks Jüri Luik,” rääkis Vallbaum.
  IRL haudvaikne
  Väidetav rahandusminister Toomas Tõniste teemat kommenteerida ei soovinud. „Saate lähiajal teada,“ jäi ta napisõnaliseks. Jüri Luik telefonile ei vastanud ning IRLi esimees Helir-Valdor Seeder ütles ERR-ile, et enne homset erakonna eestseisuse koosolekut ta teema kohta ajakirjanduses kommentaare ei anna. Ka mitu teist erakonna juhtivpoliitikud valisid vaikimise tee.
  Spekulatsiooni järgi portfellidest loobuma pidavad Sester, Tsahkna ja Pomerants viibivad praegu välislähetuses.
  Maksumaksjale vabadust
  Sahina järgi rahandusministreeriumi etteotsa astuv kunagine purjesportlane ja olümpiahõbe ning pikalt ettevõtluses tegutsenud Toomas Tõniste on kuue aasta eest Äripäevale öelnud, et tema arvates võiks igal maksumaksja olla õigus osa oma maksurahast suunata meelepärasesse valdkonda. „Ma ei näe sellest midagi paha, et kui me ehitame üles kodanikuühiskonda, siis kodanikel ongi reaalselt võimalik ka ise suunata neid ressursse, mida nad maksavad,“ rääkis Tõniste toona Äripäevale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Uus nädal algas Tallinna börsil langusega
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Tallinna börs kaotas esmaspäeval 0,74%, samas kui Vilnius kerkis 0,44%, aga Riia langes 3,51%. Balti Benchmark indeks kahanes 0,33% võrra.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.