Äripäev • 6. juuni 2017 kell 12:21

IRLi saadik: Seeder teeb valitsuses suurpuhastuse

IRL esimees Helir-Valdor Seeder  Foto: Andras Kralla

Virumaa Teataja andmetel teeb Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) uus juht Helir-Valdor Seeder erakonna eestseisusele homme ettepaneku vahetada välja vähemalt kolm ministrit.

IRLi ja riigikogu liige Einar Vallbaum rääkis lehele, et ameti kaotab keskkonnaminister Marko Pomerants, kes naaseb riigikogusse ning nii jääb parlamendist välja Vallbaum ise. Lisaks peavad tema sõnul oma ministriportfelli loovutama ka rahandusminister Sven Sester ning kaitseminister Margus Tsahkna. “Rahandusministriks saab Toomas Tõniste ja kaitseministriks Jüri Luik,” rääkis Vallbaum.

Loe pikemalt Virumaa Teatajast.

IRL haudvaikne

Väidetav rahandusminister Toomas Tõniste teemat kommenteerida ei soovinud. „Saate lähiajal teada,“ jäi ta napisõnaliseks. Jüri Luik telefonile ei vastanud ning IRLi esimees Helir-Valdor Seeder ütles ERR-ile, et enne homset erakonna eestseisuse koosolekut ta teema kohta ajakirjanduses kommentaare ei anna. Ka mitu teist erakonna juhtivpoliitikud valisid vaikimise tee.

Spekulatsiooni järgi portfellidest loobuma pidavad Sester, Tsahkna ja Pomerants viibivad praegu välislähetuses.

Maksumaksjale vabadust

Sahina järgi rahandusministreeriumi etteotsa astuv kunagine purjesportlane ja olümpiahõbe ning pikalt ettevõtluses tegutsenud Toomas Tõniste on kuue aasta eest Äripäevale öelnud, et tema arvates võiks igal maksumaksja olla õigus osa oma maksurahast suunata meelepärasesse valdkonda. „Ma ei näe sellest midagi paha, et kui me ehitame üles kodanikuühiskonda, siis kodanikel ongi reaalselt võimalik ka ise suunata neid ressursse, mida nad maksavad,“ rääkis Tõniste toona Äripäevale.

Hetkel kuum