Äripäev • 6. juuni 2017 kell 12:45

Tallinna Sadama kriminaalasjas ootamatult palju kahtlusaluseid

Tallinna Sadama endisi juhte Ain Kaljuranda (paremal) ja Allan Kiili kahtlustatakse altkäemaksu võtmises ja rahapesus.  Foto: Raul Mee

Riigiprokuratuur kinnitas täna, et Tallinna Sadama kriminaalasjas on kokku 15 kahtlustatavat, kelle seas on nii füüsilisi kui ka juriidilisi isikuid.

„Kriminaaltoimiku materjalid on kaitsjatele alates möödunud nädala lõpust kättesaadavaks tehtud ning kaitsjad võivad taotlusi esitada kuni juuli lõpuni. Pärast taotluste läbivaatamist otsustab prokuratuur süüdistusakti koostamise,“ ütles riigiprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina, vahendas Ärileht.

„Kokku on selles kriminaalasjas 15 kahtlustatavat, kelle seas on nii füüsilisi kui ka juriidilisi isikuid,“ lisas ta. Uurimise all on olnud mitmeid erinevaid altkäemaksu võtmise episoode, nende seas ka Tallinna Sadamale praamide ostmise oma. Kahtlustuse kohaselt võttis Tallinna Sadama endine juhatuse liig Allan Kiili altkäemaksu mitme miljoni euro ulatuses ja juhatuse esimees Ain Kaljurand sadades tuhandetes. Lisaks kahtlustatakse neid ka rahapesus kolmandate isikute kaudu.

Loe lisa Ärilehest. 

Hetkel kuum