Äripäev • 17. juuli 2017 kell 11:01

Uute sõiduautode müügil peatumatu hoog

Volkswageni autotehas  Foto: EPA

Juunis kasvas uute sõiduautode turg Euroopa Liidus 2,1%, aga esimesel poolaastal on müük kasvanud kokkuvõttes 4,7%, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit AMTEL.

Juunis ostsid Euroopa tarbijad ligi 1,5 miljonit sõiduautot, tänavu esimese kuue kuuga on Euroopa Liidus müüdud uusi sõiduautosid kokku enam kui 8,2 miljonit, mis ületab eelmise aasta sama perioodi müüginumbri ligi 0,4 miljoni autoga.

Plusspoolel oli enamike suurte turgude müük, näiteks Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias. Samas aga juba mitmendat kuud püsib languses Suurbritannia autoturg, mis juunis jäi miinuspoolele 4,8% ja esimesel poolaastal 1,3% võrra.

Baltimaadest kihutab uute sõiduautode müük ülesmäge kõige kiiremini Leedus, kus esimesel poolaastal kasvas turg koguni 19,7%, aga ka Eesti ei jää 13,4% kasvuga kaugele maha. Samas on aga arvuliselt uusi sõiduautosid müüdud meil veidi rohkem. Läti autoturgu tabas juunis suur (17,8%) langus, mis vedas miinuspoolele ka kogu esimese poolaasta.

Meie põhjanaabritel soomlastel püsivad müüginumbrid stabiilsed - kui juunis kasvas turg 1,0% võrra, siis kuue kuu kokkuvõte näitab 1,6% langust.

Hetkel kuum