Äripäev • 18. juuli 2017 kell 6:29

Siim Kallas kandideerib Viimsis esinumbrina

Siim Kallas kodus.  Foto: Eiko Kink

"Mulle on tehtud ettepanek kandideerida Viimsis kohalikel valimistel Viimsi valla volikogusse ja ma olen sellega nõustunud. Siin vallas ma olen ja miks mitte ka kohalikus elus kaasa lüüa," ütles Siim Kallas "Aktuaalsele kaamerale".

Kallas ütles, et vallavanema kandidaadina ta end ei näe, kuid planeerib, et võtab osa volikogu istungitest. Suuremate lahendust vajavate probleemidena Viimsi vallas tõi Kallas välja töökohtade puuduse ja haridusteema. Samuti linnaga parema ühenduse tagamise ja Viimsi keskuse puudumise.

Küsimusele, kas kohalikel valimistel kandideerimine tähendab ka plaani kandideerida 2019. aasta riigikogu valimistel, vastas Kallas, et seda ta ei ole veel mõelnud. "Aga põhimõtteliselt see ei ole muidugi välistatud," lisas Kallas.

Aastatel 2002-2003 oli Kallas Eesti peaminister. 2004 kuni 2014 Euroopa Komisjoni asepresident. Mullu kandideeris Kallas Eesti presidendiks, pääsedes valimiskogu esimeses voorus Allar Jõksi järel teise valimisvooru. Teises voorus sai ta 138 häält, edestades Jõksi, kuid sellest häälte arvust ei piisanud valituks osutumiseks. Edasisest kandideerimisest ta loobus.

Hetkel kuum