• Jaga lugu:

  Tallinn ikkagi ei anna Sarapuuga seostatud prügivedajale raha juurde

  Endine Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.Foto: Erik Prozes

  Peale Äripäeva artiklit tühistas Tallinna keskkonnaamet kriminaaluurimise all oleva endise abilinnapea Arvo Sarapuuga seostatava prügivedajaga Baltic Waste Management (BWM) sõlmitud veolepingu muudatused, millega oleks ettevõttele makstavat teenustasu tõstetud ligi kümnendiku võrra.

  BWMi juhatuse liikmele Kaido Laanjärvele saadetud kirjas teavitas Tallinna keskkonnaameti juhataja Relo Ligi, et juba sõlmitud Nõmme ja Lasnamäe 10 piirkondade veolepingute muudatused tühistatakse eksimuse tõttu. Eksimus seisnes selles, et BWM ei teatanud Tallinna keskkonnaametile, et tema alltöövõtja, linnale kuuluv AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus ei ole BWMilt hinnatõusu taotlenud.
  BWM oli esitanud Tallinna keskkonnaametile taotluse Nõmmel ja Lasnamäe ühes piirkonnas prügiveo teenustasude tõstmiseks. Seejärel said lepingumuudatused allkirjad ning uued konteinerite tühjendamise hinnad pidid BWMi jaoks hakkama kehtima septembri algusest.
  Äripäevas ilmunud artikli järel teatas jäätmevaldkonna eest vastutav Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf, et „info selle kohta, kas võiks Nõmmel ja Lasnamäel jäätmeveo teenustasusid tõsta, polnud linna struktuurides seesmiselt kooskõlastatud ja ma ei näe praegu muudatusteks vajadust.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.