Koit Brinkmann • 11 september 2017

Tallinn ikkagi ei anna Sarapuuga seostatud prügivedajale raha juurde

Endine Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.  Foto: Erik Prozes

Peale Äripäeva artiklit tühistas Tallinna keskkonnaamet kriminaaluurimise all oleva endise abilinnapea Arvo Sarapuuga seostatava prügivedajaga Baltic Waste Management (BWM) sõlmitud veolepingu muudatused, millega oleks ettevõttele makstavat teenustasu tõstetud ligi kümnendiku võrra.

BWMi juhatuse liikmele Kaido Laanjärvele saadetud kirjas teavitas Tallinna keskkonnaameti juhataja Relo Ligi, et juba sõlmitud Nõmme ja Lasnamäe 10 piirkondade veolepingute muudatused tühistatakse eksimuse tõttu. Eksimus seisnes selles, et BWM ei teatanud Tallinna keskkonnaametile, et tema alltöövõtja, linnale kuuluv AS Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus ei ole BWMilt hinnatõusu taotlenud.

Hiljuti kirjeldas Äripäev, et Tallinna linnavõim tõstis kriminaaluurimise all oleva endise abilinnapea Arvo Sarapuuga seostatavale prügivedajale Baltic Waste Management (BWM) makstavat teenustasu ligi kümnendiku võrra.

BWM oli esitanud Tallinna keskkonnaametile taotluse Nõmmel ja Lasnamäe ühes piirkonnas prügiveo teenustasude tõstmiseks. Seejärel said lepingumuudatused allkirjad ning uued konteinerite tühjendamise hinnad pidid BWMi jaoks hakkama kehtima septembri algusest.

Äripäevas ilmunud artikli järel teatas jäätmevaldkonna eest vastutav Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf, et „info selle kohta, kas võiks Nõmmel ja Lasnamäel jäätmeveo teenustasusid tõsta, polnud linna struktuurides seesmiselt kooskõlastatud ja ma ei näe praegu muudatusteks vajadust.“

Hetkel kuum