• Jaga lugu:

  Äripartner: Kirjaneni edu on mõistetav

  Rikaste TOPi üks liige ja Graanul Investi kaasomanik Andres Rätsepp ei imesta, et firma suuromanik, tabeli võitja Raul Kirjanen on kaugele jõudnud. Edetabel ise võib oluline olla aga uutele tulijatele.

  Ilmselt on enamiku ettevõtjate eesmärk jõukaks saada.

  Andres Rätsepp
  „Teades Rauli kui tagasihoidlikku ja suhteliselt pragmaatilist inimest, siis ma ei arva, et Rikaste TOPis olemine talle väga oluline on,“ oletas Rätsepp, kuidas võtab Kirjanen edetabeli tippu jõudmist. „Raul on äärmiselt töökas ja sihikindel. On täiesti eeldatav ja mõistetav, et ta on oma ettevõtjakarjääri jooksul väga palju saavutanud.“
  Kirjanen nentis, et Belgia energiaprojekt lendas vastu taevast ning Kirjanen pidi seetõttu endale tuhka pähe raputama, kuid see viga oli väärt õppetund. Rätsepp on sellega nõus. „Pole võimalik, et kõik ettevõtmised õnnestuvad. Lühiajalistest tagasilöökidest õnnestub õppida ja need kogemused on tulevikus kasulikud. Pigem on oluline riske mõistlikkuse piires võtta,“ rääkis Rätsepp ja lisas, et Kirjanen on investeeringuid tasakaalukalt teinud. „Sealhulgas ka riskantseid investeeringuid.“
  Tabel kui inspiratsioon
  Nagu teisedki Graanul Investi omanikud, on ka Rätsepp Rikaste TOPis: 62. kohal, tema vara väärtus ulatub 42,8 miljoni euroni. Rätsepp leiab, et kuna Eesti ettevõtjate ringkond ei ole hoomamatult lai, siis ettevõtlusmaastikku edetabel ei mõjuta.
  Kui see pole nii oluline suurtegijatele, siis kuidas on alles ettevõtlusesse siirdujatega? „Kindlasti. Eks alustavate ettevõtete motiveerimise mõttes on see oluline. Ilmselt on enamiku ettevõtjate eesmärk jõukaks saada,“ lausus Rätsepp.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.