Äripäev • 24. oktoober 2017 kell 7:04

ERMi juhi konkursil põnevad arengud

Eesti Rahva Muuseumi hoone Tartus Raadil.  Foto: Evari Ehitus OÜ

Eesti Rahva Muuseumi 2012. aastast juhtinud Tõnis Lukase ametiaeg lõpeb jaanuari keskel ning kultuuriministeerium otsib avaliku konkursiga ERMile uut juhti. Kuigi Lukas tahaks sellel kohal jätkata, kandideerib tema vastu praegune riigikontrolör Alar Karis, kirjutas Eesti Päevaleht.

Päevalehe sõnul on Lukasele Karise kandideerimine kahtlemata ebamugav üllatus: teatavasti ei kandideerinud Lukas äsjastel kohalike volikogude valimistel just seetõttu, et soovis igal juhul jätkata tööd ERMis. Ta on ka otsesõnu kinnitanud, et kavatseb uuesti ERMi juhiks kandideerida.

Karise ametiaeg riigikontrolörina lõpeb tuleva aasta märtsis. Kuigi Karisel on võimalik ka sellesse ametisse tagasi kandideerida, kinnitas ta juba riigikontrolöri ametisse astudes, et piirdub ühe ametiajaga.

Eesti Päevalehele teadaolevalt esitasid ERMi juhiks kandideerimise avalduse peale Lukase ja Karise veel ka peaministri haridus- ja kultuurinõunik Egge Kulbok-Lattik ning kaevandusmuuseumi direktor Andres Kraas. Reedel toimuvale vestlusele kutsutakse aga ainult kaks esimest.

Loe lähemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum