• Jaga lugu:

  ERMi juhi konkursil põnevad arengud

  Eesti Rahva Muuseumi hoone Tartus Raadil.Foto: Evari Ehitus OÜ

  Eesti Rahva Muuseumi 2012. aastast juhtinud Tõnis Lukase ametiaeg lõpeb jaanuari keskel ning kultuuriministeerium otsib avaliku konkursiga ERMile uut juhti. Kuigi Lukas tahaks sellel kohal jätkata, kandideerib tema vastu praegune riigikontrolör Alar Karis, kirjutas Eesti Päevaleht.

  Päevalehe sõnul on Lukasele Karise kandideerimine kahtlemata ebamugav üllatus: teatavasti ei kandideerinud Lukas äsjastel kohalike volikogude valimistel just seetõttu, et soovis igal juhul jätkata tööd ERMis. Ta on ka otsesõnu kinnitanud, et kavatseb uuesti ERMi juhiks kandideerida.
  Karise ametiaeg riigikontrolörina lõpeb tuleva aasta märtsis. Kuigi Karisel on võimalik ka sellesse ametisse tagasi kandideerida, kinnitas ta juba riigikontrolöri ametisse astudes, et piirdub ühe ametiajaga.
  Eesti Päevalehele teadaolevalt esitasid ERMi juhiks kandideerimise avalduse peale Lukase ja Karise veel ka peaministri haridus- ja kultuurinõunik Egge Kulbok-Lattik ning kaevandusmuuseumi direktor Andres Kraas. Reedel toimuvale vestlusele kutsutakse aga ainult kaks esimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.