Rakvere lihakombinaadis käärib uus streik

07. november 2017, 09:08
HKScan Eesti juht Anne Mere
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171107/NEWS/171109813/AR/0/AR-171109813.jpg

Eile Rakvere lihakombinaadi ametiühingu esindajatega kohtunud HKScan Estonia juhatus palgatülis lahendust ei pakkunud – juhtkond saabus kohtumisele Soraineni advokaadiga ja teatas, et ei hakka paarikümne töötaja palgaküsimust arutama.

Eesti Päevaleht kirjutab, et streigiga alanud töötüli peamine põhjus on tapamaja töötajate stagneerunud palk, osadel töötajatel tõsteti viimati palka üle 10 aasta tagasi. Ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson märkis, et töötajad on tulutu kohtumise tõttu valmis streiki alustama. Tema sõnul ootasid töötajad ja ametiühing, et kohtumisel tehakse palgapakkumine, mis lahendaks töötüli, kuid läks teisiti.

HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere ütles, et läbirääkimised Rakvere lihatööstuse tapamaja töötajate esindajatega kestavad. "Läbirääkimiste normaalne osa on, et mõlemad osapooled esitavad oma vaated, mis ei pruugi kohe kattuda. Töötame selle nimel, et leida koos lahendus, mis rahuldab mõlemat osapoolt," ütles Mere Eesti Päevalehele.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. November 2017, 09:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing