• Jaga lugu:

  Raport: Euroopast käis äsja üle radioaktiivne laine

  Tõenäoliselt toimus septembri lõpus radioaktiivne õnnetus kas Venemaal või Kasahstanis, kirjutas Reuters.

  Eile avaldas Prantsusmaa radiatsioonikeskus IRSN teate, et tõenäoliselt toimus septembri lõpus radioaktiivne õnnetus kas Venemaal või Kasahstanis, vahendas soomlaste Iltalehti.

  Keskuse väitel võis olla tegu tuumakütuse lekke, meditsiinis kasutatava radioaktiivse aine eraldumise või allakukkunud satelliidiga. Viimase võimaluse välistab aga Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur, kelle teada ei ole sel ajal Maale kukkunud ühtegi ruteeniumi sisaldavat satelliiti. Ka pole ilmselt tegemist tuumajaama õnnetusega, sest sel juhul oleks eraldunud teistsuguseid nukliide.
  IRSNi avaldatud radiatsioonimõjude kaartFoto: IRSN raport
  Kõikjal Euroopas, sh Soomes, tuvastati atmosfääris ruteeniumi isotoopi 106, mida kasutatakse vähiravis, kirjutas Iltalehti. Soomes tuvastati leke septembri ja oktoobri vahel, Prantsusmaal alates 27. septembrist kuni 13. oktoobrini. Radioaktiivse kiirguse tase polnud aga nii kõrge, et see oleks kahjustanud inimeste tervist või ümbritsevat keskkonda.
  IRSNi teatel oli siiski tegemist arvestatava lekkega. Kui sarnane asi oleks juhtunud Prantsusmaal, oleks toimumiskohast mitme kilomeetri raadiuses inimesed evakueeritud ning toiduainete radiatsiooni taset oleks kontrollitud kümne kilomeetri raadiuses.
  IRSNi raport, mis tugineb meteoroloogilistele andmetele, pakub õnnetuse toimumiskohaks kas Venemaad või Kasahstani. Venemaa ametnike sõnul pole nemad mingist katastroofist teadlikud, ütles Reutersile radiatsioonikeskuse juht Jean-Marc Peres. Kasahstani võimudelt aga ei õnnestunud IRSNil mingit vastust saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Saaremaa tehasega Incap läks Helsingi börsil lendu
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.