Äripäev • 27. november 2017 • 2 min
Jaga lugu:

India kohus mõistis piraadikütid õigeks

India lipp  Foto: EPA

India Chennai kohus mõistis õigeks kõik 35 piraaditõrjelaeval Seaman Guard Ohio töötanud piraadikütti, kes olid esitanud apellatsiooni enda süüdimõistmisele.

Välisministeeriumi teatel on advokaatidelt saadud info kohaselt India prokuratuuril võimalus otsus edasi kaevata 90 päeva jooksul, vahendas ERRi uudisteportaal. Millal reaalselt mehed vanglast välja saavad, ei osanud välisminister Sven Mikser veel öelda.

"Meie soov ja lootus on, et seda edasikaebamist ei tuleks. Otsuse edasikaebamata jätmise osas saab teha ka kiiremini kui 90 päevaga ning me töötame selle nimel, et mehed saaksid selle väga pikale veninud saaga võimalikult ruttu selja taha jätta," ütles välisminister Sven Mikser ERRile.

 

Ministri sõnul loodab Eesti konsul Indias meestega kohtuda lähemate tundide jooksul, samuti saadetakse Tallinnast peamajast Indiasse õigus- ja konsulaarvaldkonna töötajad, et aidata kaasa meeste vabadusse pääsemisele ja Eestisse toomisele.

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 2013. aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli indialaste kõrval ka 23 välismaalast - 14 Eesti kodanikku, kuus britti ja kolm ukrainlast.

Sama aasta detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütusetankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt