• Jaga lugu:

  Hommikuprogrammis: Eesti paistab maksudega silma

  Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd (Reformierakond).Foto: Raul Mee

  Homme kell 7 algavas Äripäeva raadio hommikuprogrammis tuleb juttu sellest, mismoodi paistab Eesti oma maksukorraldusega silma teiste lähiriikide seas ja kuidas parandada ära uus tulumaksuseadus.

  Külla tulevad maksuspetsialist Marko Saag, riigikogu liige Aivar Sõerd ja infoturbe evangelist Peeter Marvet, kes räägib miks peavad ettevõtjad kolima pilve ja kuidas pilveteenuseid kasutada. Samuti tuleb stuudiosse Äripäeva börsitoimetuse juht Juhan Lang, kes annab ülevaate, mida algaval nädalal börsidel oodata. Hommikuprogrammi juhivad Aivar Hundimägi ja Ken Rohelaan.
  Raadiopäev jätkub järgnevate saadetega.
  11.00-12.00 "Äripäev eetris". Möödunud nädala olulisemad teemad ja Äripäeva lugejate lemmiklood võtavad kokku Kadri Põlendik ja Ken Rohelaan.
  13.00-14.00 "Maksu- ja tolliamet annab nõu". Kuidas kõige väiksema närvikuluga deklareerida välisriikide dividende? Kuidas deklareerida tulu lapse aktsiakontol? Kuidas märgin tuludeklaratsioonis väärtpaberite ostu-müügiga seotud teenustasusid? Aga kui ma olen saanud üüritulu ja ühisrahastusest ja krüptorahast tulu?
  Otsesaates vastab tuludeklaratsiooni täitmisel tekkida võivatele küsimustele maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. Kuulajatel on võimalus oma küsimus saata aadressil [email protected]. Saadet juhib Meelis Mandel.
  15.00-16.00 "Lavajutud". Kuidas tulla toime palgasurvega? Personalitöö aastakonverentsil esinenud Äripäeva peadirektor Igor Rõtov selgitas, kuidas palgasurvega toime tulla ja kuidas ettevõttes kulusid kärpida, kui palgakulud kipuvad üle pea kasvama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toomas Kivimägi: iga ettevõtte edu on Pärnu linna edu
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.