Äripäev • 13. märts 2018 kell 6:00

Kavas viisa diginomaadidele

Jobbaticali tegevjuht Karoli Hindriks  Foto: Peeter Langovits, Postimees/Scanpix

Siseministeerium valmistab ette viisat nn diginomaadidele ehk inimestele, kelle töö ei sõltu asukohast.

Eesti Päevaleht kirjutas, et praegu on plaan veel õigusakti koostamise faasis ja üksikasjad alles tööjärgus.

„Töövormid muutuvad pidevalt ja Eesti võiks olla esimene riik maailmas, kus sisserändereeglid käivad muutustega kaasas,” rääkis ministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõunik Killu Vantsi.

Ministeeriumil viisa luua soovitanud diginomaadi kogukonna üks liikmeid on Jobbatical, mille tegevjuhi Karoli Hindriksi sõnul aitaks viisa tuua Eestisse häid, erksaid ja ettevõtlikke inimesi. „Number üks takistus diginomaadide jaoks on viisa, selle barjääri kaotamine aitaks häid inimesi siia meelitada,” ütles ta.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Hetkel kuum