Äripäev • 21. märts 2018 kell 6:35

SEB andis ettevõtetele laene varasemast rohkem

Foto: Eiko Kink

SEB pank andis 2017. aastal ettevõtetele 2,2 miljardit eurot laenu, mis on 9 protsenti rohkem kui aasta varem.

Enim andis SEB 2017. aastal uusi ettevõtlus laene veonduse ja logistika sektorile, töötlevale tööstusele ja põllumajandusele, teatas pank.

“SEB laenuportfelli suurenemine oli heas kooskõlas mulluse majanduskasvuga,“ kommenteeris SEB ettevõtete panganduse valdkonna juht Artjom Sokolov. „Inflatsiooni mõju arvesse võtmata suurenes Eesti sisemajanduse kogutoodang eelmisel aastal 9%.“

Sokolovi sõnul on erinevus eelmisest kiire majanduskasvu perioodist 10 aastat tagasi, mil pankade laenuportfellid samuti hoogsalt suurenesid, selles, et kasv põhineb palju suuremal hulgal sektoritel.

Sokolovi sõnul näeb SEB alanud aastal ettevõtete jätkuvat huvi laenuvõtmiseks. „Huvi laenamise vastu põhjustab ennekõike kiire majanduskasv, mis sunnib ettevõtteid investeerima, et kasvava nõudlusega toime tulla. Samas soosib laenumahtude kasvu ka Eesti panganduses toimunud ümberkorraldused ja suurenenud huvi ettevõtete ühinemise ja omandamise vallas,“ lisas ta.

Hetkel kuum