Äripäev • 11 aprill 2018

Eesti kalleimad majad ei asugi Tallinnas

KV.EE portaali juht Tarvo Teslon  Foto: Eiko Kink

Eesti kalleima müügihinnaga majad ei asu Tallinnas, vaid hoopis Rae vallas, kus 137 müügis oleva maja eest küsitakse keskmiselt 1605 eurot ruutmeetri kohta, teatab kinnisvaraportaal KV.EE.

Tallinnas müügis oleva maja ruutmeetri hind on keskmiselt 1562 eurot ja Harjumaal 1377 eurot, näitavad kinnisvaraportaali KV.EE märtsikuised andmed. 

„Majade müügihind teeb hoogsat tõusu,“ kinnitab KV.EE portaali juht Tarvo Teslon. „Harjumaa majade müügikuulutuste keskmine hinnapakkumine on aastaga tõusnud 7 protsenti ja Tallinnas 9 protsenti. Inimest ostujõud püsib veel kannul, ent kui kõrge ehitushinna ja elamispindade suur pakkumine ostjate innukust vaigistama peaks, võime näha müüjate hinnaoptimismi vaibumist.“

Kõige odavamalt saab maja osta Paldiskis, kus tagasihoidliku 15 maja müügipakkumise keskmine hind on 393 eurot ruutmeetri kohta, mis tähendab, et eelmise aastaga võrreldes on hind tõusnud 9 protsenti. 

Hetkel kuum