Äripäev • 4. juuli 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Eesti päritolu rohegaasi tankimisel hüppeline kasv

Juunis osteti tanklatest eestimaist päritolu rohegaasi ehk biometaani ligi 500 000 m³, mida on pea kaks korda enam kui kuu varem, teatas Eesti Gaas. Aktiivseimad tankijad olid Pärnumaal, kus on suur osa ühistransporti rohegaasile viidud.

Eesti Gaasi juhatuse liikme Raul Kotovi sõnul osteti võrreldes maiga rohegaasi juunis ligi kaks korda rohkem. Kokku müüs Eesti Gaas juunis Eestis 488 100 m³ rohegaasi, kuu varem jäi müügimaht 261 000 m³ tasemele.

Eestimaist päritolu rohegaas jõudis müügile selle aasta aprilli lõpus ning Eesti Gaasi tanklad Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus on ainsad, kus rohegaasi täna tankida saab.

Kilo rohegaasi maksab Eesti Gaasi tanklates alates 1. juulist 0,899 eurot ning surugaas 0,859 eurot. Rohegaasi toodetakse biolagunevatest jäätmetest, reoveest ja reoveesettest, põllumajandusjäätmetest ning biomassist.

Eesti Gaasil on kokku 48 000 klienti ja 220 töötajat.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt