Äripäev • 24. september 2018 kell 5:16
Reformierakonna toetusest on Kaja Kallase esimeheks tõusmise uudsus taandunud  Foto: Julia-Maria Linna

Reformierakonna toetus on languses

Kevadel üle 30 protsendi ja suvel 30 protsendi peal olnud reitinguga Reformierakonna toetus on septembris kahanenud 27 protsendile, selgub Postimehe ja BNS-i tellitud septembri keskpaigas teostatud uuringust.

Suurem Reformierakonna toetajate langus toimus Kantar Emori uuringueksperdi Aivar Voogi sõnul vanemaealiste ja väiksema sissetulekuga vastajate hulgas ehk nendes sihtrühmades, kus Reformierakonna toetus on olnud ajalooliselt juhuslikumat, kirjutab Postimees.

Keskerakonna toetus on enim kasvanud väikelinnades ja asulates, üks võimalikest põhjustest võib olla ka tasuta maakondliku ühistranspordi käivitamine suvel, lisas ta.

Uuringu järgi on Reformierakonna toetus küll suurim, kuid trend on selgelt allapoole. Keskerakonna toetus nihkus punkti võrra 25 protsendile, EKRE toetus punkti võrra alla 20 protsendile, sotside toetus püsis 13 protsendil ja Isamaa 5protsendiline toetus püsis napilt valimiskünnise piiril.

Loe pikemalt Postimehest.

Kantar Emori uuring annab Isamaale rohkem lootust kui eelmine nädal avalikustatud ERRi tellitud Turu-uuringute ASi toetusuuring, kus hiljuti nime vahetanud partei jäi valimiskünnise alla.

Ka näitas ERRis avaldatud uuring Kantar Emori omast erinevalt püsivamat trendi sotsiaaldemokraatide toetuse tõusus ning EKRE toetuse languses.

Hetkel kuum