• Reformierakonna toetusest on Kaja Kallase esimeheks tõusmise uudsus taandunudFoto: Julia-Maria Linna
  Jaga lugu:

  Reformierakonna toetus on languses

  Kevadel üle 30 protsendi ja suvel 30 protsendi peal olnud reitinguga Reformierakonna toetus on septembris kahanenud 27 protsendile, selgub Postimehe ja BNS-i tellitud septembri keskpaigas teostatud uuringust.

  Suurem Reformierakonna toetajate langus toimus Kantar Emori uuringueksperdi Aivar Voogi sõnul vanemaealiste ja väiksema sissetulekuga vastajate hulgas ehk nendes sihtrühmades, kus Reformierakonna toetus on olnud ajalooliselt juhuslikumat, kirjutab Postimees.
  Keskerakonna toetus on enim kasvanud väikelinnades ja asulates, üks võimalikest põhjustest võib olla ka tasuta maakondliku ühistranspordi käivitamine suvel, lisas ta.
  Uuringu järgi on Reformierakonna toetus küll suurim, kuid trend on selgelt allapoole. Keskerakonna toetus nihkus punkti võrra 25 protsendile, EKRE toetus punkti võrra alla 20 protsendile, sotside toetus püsis 13 protsendil ja Isamaa 5protsendiline toetus püsis napilt valimiskünnise piiril.
  Loe pikemalt Postimehest.
  Kantar Emori uuring annab Isamaale rohkem lootust kui eelmine nädal avalikustatud ERRi tellitud Turu-uuringute ASi toetusuuring, kus hiljuti nime vahetanud partei jäi valimiskünnise alla.
  Ka näitas ERRis avaldatud uuring Kantar Emori omast erinevalt püsivamat trendi sotsiaaldemokraatide toetuse tõusus ning EKRE toetuse languses.
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.