Äripäev • 24. oktoober 2018 kell 8:09
Politsei- ja piirivalveamet on saatnud siseministeeriumile ettepaneku muuta elamislubade jaotust.  Foto: Andras Kralla

Politseiameti muudatus jätaks ehitusele ja tööstusele vähem võõrtööjõudu

Politsei- ja piirivalveamet soovitab sisserände piirarvu osadeks jagada nii, et seni peamiselt ehituse ja töötleva tööstuse tarbeks jagatud elamislube jaguks ka teistele elualadele. Sisuliselt aga on sisserände piirarvu roll Eesti tööturu kaitsmisel üha vähenenud, kirjutab ERR.

Politsei- ja piirivalveameti identiteedi ja staatuse büroo juhataja Margit Ratnik kirjutas siseministeeriumile, et umbes 1300 inimest mahutava piirarvu võiks osadeks jaotada, mis tähendaks, et iga sektor saaks endale piirarvust väikse osa ning ehitajatele koka jaoks mõeldud elamislubasid ei antaks. Ratniku hinnangul muudaks see elamislubade jaotamise õiglasemaks.

Kaubandus-tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja Marko Udras tõdes, et tööandjate suuremale soovile rohkem välismaalasi tööle võtta ei tule muudatus kuigivõrd vastu.

Pikemalt saab lugeda ERRist.

Hetkel kuum