• Ettevõtja Olari Taal ei leia, et valitsuskriis enne valimisi midagi sisuliselt muudaks.Foto: Raul Mee
  Jaga lugu:

  Olari Taal: Anvelti arvamus on naljakas

  Ettevõtja Olari Taal tõdes, et rändeleppest tulnud valitsuskriis annab märku valimiste tulekust, kus igaüks püüab olukorda enda jaoks ära kasutada.

  Taal selgitas, et praegu näib, et Isamaa püüab teha jõupingutusi, et oma populaarsust kasvatada. Emori andmeil oli Isamaa populaarsus möödunud kuul 5%.
  „Ja teiselt poolt sotsid, kes ajavad rinna kummi ja loodavad, et see kummi ajamine on kasulik,“ lisas Taal. Sotside toetus oli Emori andmeil eelmisel kuul 14% ning see on sel tasemel püsinud viimased viis kuud.
  Taal hindas, et ilmselt midagi dramaatilist valitsuskriisist oodata pole. „Kui peaks juhtuma nii, et Isamaa taandub mingil põhjusel koalitsioonist, siis jätkatakse vähemusvalitsusena,“ arvas Taal.
  Samas tundus Taalile kummaline siseminister Andres Anvelti kommentaar, kus minister väitis, et valitsust juhib tegelikult EKRE. „Minule isiklikult tundub aga, et valitsust juhib pigem EKRE, ja seda mitte meie valitsuse laua taga,“ ütles Anvelt. „EKRE dikteerib oma valeuudiseid ja -informatsiooni ja sunnib seda Isamaa esindajate kaudu valitsuses ellu viima. See on kahetsusväärne," ütles ta.
  „Ma küsiks, miks valitsuskoalitsiooni liikmed siis lubavad EKRE-l valitsust juhtida? See arvamus on naljakas,“ naeris Taal.
  Valitsus on kriisis rändeleppe pärast, mida valitsus otsustas mitte vastu võtta. Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski kirjutas oma Facebooki lehel, et tegi peaministrile ettepaneku vabastada ametist justiitsminister Urmas Reinsalu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.