Pille Ivask • 16. november 2018 kell 12:13
Ettevõtja Olari Taal ei leia, et valitsuskriis enne valimisi midagi sisuliselt muudaks.  Foto: Raul Mee

Olari Taal: Anvelti arvamus on naljakas

Ettevõtja Olari Taal tõdes, et rändeleppest tulnud valitsuskriis annab märku valimiste tulekust, kus igaüks püüab olukorda enda jaoks ära kasutada.

Taal selgitas, et praegu näib, et Isamaa püüab teha jõupingutusi, et oma populaarsust kasvatada. Emori andmeil oli Isamaa populaarsus möödunud kuul 5%.

„Ja teiselt poolt sotsid, kes ajavad rinna kummi ja loodavad, et see kummi ajamine on kasulik,“ lisas Taal. Sotside toetus oli Emori andmeil eelmisel kuul 14% ning see on sel tasemel püsinud viimased viis kuud.

Taal hindas, et ilmselt midagi dramaatilist valitsuskriisist oodata pole. „Kui peaks juhtuma nii, et Isamaa taandub mingil põhjusel koalitsioonist, siis jätkatakse vähemusvalitsusena,“ arvas Taal.

Samas tundus Taalile kummaline siseminister Andres Anvelti kommentaar, kus minister väitis, et valitsust juhib tegelikult EKRE. „Minule isiklikult tundub aga, et valitsust juhib pigem EKRE, ja seda mitte meie valitsuse laua taga,“ ütles Anvelt. „EKRE dikteerib oma valeuudiseid ja -informatsiooni ja sunnib seda Isamaa esindajate kaudu valitsuses ellu viima. See on kahetsusväärne," ütles ta.

„Ma küsiks, miks valitsuskoalitsiooni liikmed siis lubavad EKRE-l valitsust juhtida? See arvamus on naljakas,“ naeris Taal.

Valitsus on kriisis rändeleppe pärast, mida valitsus otsustas mitte vastu võtta. Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski kirjutas oma Facebooki lehel, et tegi peaministrile ettepaneku vabastada ametist justiitsminister Urmas Reinsalu.

Hetkel kuum