Äripäev • 18. jaanuar 2019 kell 6:15

Riigikokku tahab saada kümme erakonda ja 18 üksikkandidaati

Valimisreklaamid Tallinnas.  Foto: Konstantin Sednev, Eesti Meedia/Scanpix

Eile lõppes dokumentide esitamine riigikogu valimistel kandideerimiseks, riigi valimisteenistusele laekusid kümne erakonna ja 18 üksikkandidaadi avaldused.

Erakondadest esitasid täisnimekirja ehk 125 kandidaati Erakond Eestimaa Rohelised, Erakond Eesti 200, Isamaa Erakond, Eesti Vabaerakond, Eesti Reformierakond, Eesti Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Elurikkuse Erakond esitas 73 kandidaati.

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei esitas erinevate juhatuse liikmete poolt kaks nimekirja – esimeses 8 kandidaati, teises 11 kandidaati. Valimiskomisjon otsustab esmaspäevasel koosolekul, kumb nimekiri valimisteks registreeritakse.

Lisaks erakondadele on dokumendid esitanud 18 üksikkandidaati: Hannes Veskimäe, Margus Saar (Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinn ja Kristiine), Ege Hirv, Maarika Pähklemäe, Sergei Svjatušenko, Hando Tõnumaa, Almar Gluštšenko (Tallinna kesklinn, Lasnamäe ja Pirita), Veiko Tani, Kalju Mätik (Tallinna Mustamäe ja Nõmme), Risto Nahkor, Kaido Kookmaa, Vello Kookmaa (Harju -ja Raplamaa), Harry Raudvere (ringkond nr 5, Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa), Jüri Malsub, Reio Laurits (Järva- ja Viljandimaa), Meelis Kaldalu (Tartu linn), Üllar Kruustik ja Tanel Häidkind (Võru-, Valga- ja Põlvamaa).

Järgneval kahel päeval toimub dokumentide kontrollimine ja vigade parandamine. Vabariigi valimiskomisjon registreerib nõuetekohaselt esindatud kandidaadid esmaspäeval kell 15 algaval koosolekul.

Riigikogu valimised toimuvad 3. märtsil 2019. Eelhääletamine ja e-hääletamine algab 21. veebruaril.

Hetkel kuum