Allan Rajavee • 4. märts 2019 kell 14:17

Indrek Kasela: poliitikas toimus pööre normaalsusesse

Konverents Äriplaan 2019  Foto: Raul Mee

Valimistulemus on oodatust parem – mõnda aega tundus, et inimesed ootasid Reformierakonna võitu rohkem kui erakond ise, ütles PRFoodsi suuromanik Indrek Kasela.

„Riigikogu uus koosseis on igati hea, arvestades, et nimekirjadesse satub ikka juhuslikke avantüriste,“ ütles Kasela. Tema hinnangul on parim koalitsiooni kooslus Reformierakond, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE). „Reformierakonna majanduskava on parim, Isamaa hoiab rahvuslikkust ja SDE hariduse ja tervise korras – igalühel omad rollid koalitsioonis,“ leidis Kasela.

EKRE on järgmine kord suurim kaotaja

Seejuures märkis Kasela, et tema silmis ei ole Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) mitte kunagi salongikõlblik. "EKRE proovib lärmata palju saab, ilma midagi tegemata ja takistamata - järgmistel valimistel on nad suurimad kaotajad,“ lisas ettevõtja.

Keskerakonna ja Reformierakonna liitu Kasela ei toeta. „Keskerakond ja Reformierakond poleks mitte suur koalitsioon vaid suur loksumine, mis oleks suurim oht Reformierakonnale endale,“ ütles Kasela. Peamise takistusena näeb ta kahe enim mandaate kogunud erakonna erinevat arusaama majandusest.

Üldjoontes on Kasela hinnangul tegemist pöördega normaalsusesse. Seejuures on Kasela sõnul märgiline, et Eesti on üks väheseid arenenud riike, kus populistid pole majandusanarhiaga võimul. „See näitab eelkõige, et Eesti ühiskond on tervem ja arenguvõimelisem, kui uudiseid lugedes aimu antakse,“ ütles Kasela.

Hetkel kuum