Priit Pokk • 5. mai 2019 kell 11:27

Padjatootja emafirma sai uue juhi

Wendre omanik Peter Hunt 2015. aastal Pärnus asuvas Wendre tehases.  Foto: Eiko Kink

Tekstiilitööstusettevõtte Wendre emafirmat Trading House Eesti ASi asus Peter Hunti asemel juhtima rootslane Knut Pål Nils Jönsson. Ettevõtte omanik Hunt juhtis Trading House'i alates jaanuarist.

Pål Jönsson on varem töötanud autohaagiseid müüvas ettevõttes Brenderup ning tööstuskontsernis ABB.

Tekstiilitööstusettevõtte Wendre põhitegevusalaks on kodutekstiilitoodete, voodite ja madratsite tootmine ning turustamine. Ettevõttel on vabrikud Eestis, Poolas, Soomes, Venemaal ja Hiinas, müügiesindused üle Euroopa.

Wendre kuulub Trading House Scandinavia AB kontserni, mille peakorter asub Rootsis. Suuromanik on Peter Hunt.

Wendre annab tööd ligi 800 inimesele, 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 113 miljonit eurot, kasvades aastaga 6,7%. Puhaskasum oli 8,4 miljonit eurot. Pea kogu toodang läheb ekspordiks, suurimateks müügiturgudeks on Euroopa Liidu liikmesriigid ja Ameerika Ühendriigid.

Eelmise aasta sügisel otsustas Wendret 13 aastat juhtinud Vahur Roosaar, et lahkub ametist. Roosaare kohale asus alates detsembrist Raul Laidvee, kes juhtis ennist porolooni- ja madratsitootjat Recticel.

Hetkel kuum