Äripäev • 14 mai 2019

Riigikogu võttis Kalev Kallolt saadikupuutumatuse ära

Kalev Kallo 2017. aastal Harju maakohtus alanud kohtuprotsessil.  Foto: Andras Kralla

Riigikogu toetas täna õiguskantsler Ülle Madise ettepanekut võtta ära saadikupuutumatus Kalev Kallolt, ettepaneku poolt hääletas 52 riigikogu liiget.

Hääletamisest ei võtnud osa 7 EKRE ja 22 Keskerakonna saadikut, 20 inimest puudus. Koalitsioonist hääletas Kallo saadikupuutumatuse ära võtmise poolt 12 Isamaa saadikut.

Ülle Madise ütles oma ettekandes, et ettepaneku tegemine ja saadikupuutumatuse võimalik äravõtmine ei tähenda, et riigikogu liige on kuriteos süüdi, samuti ei peata see tema volitusi riigikogu liikmena. "Saadikupuutumatuse äravõtmine annab üksnes võimaluse jätkata Kalev Kallo suhtes kohtupidamist ja selgitada välja tõde," lisas ta.

Kallo lausus vastuettekandes, et tunneb end olevat järginud kõiki Eesti Vabariigi seadusnorme. "Tahan panustada enda aega ja teadmisi ja kogemusi täielikult saadikutööks, jättes selleks ajaks kõrvale protsessi, mis on saatnud mind juba liiga pikalt. Seetõttu loodan, et saadikupuutumatus võimaldab mulle selle koosseisu ajaks töörahu. Mind siia valinud inimesed teadsid minu seotusest protsessiga, aga ikkagi toetasid," lisas ta.

Tallinna linnavolikogu endist esimeest Kalev Kallot süüdistab prokuratuur Edgar Savisaare altkäemaksu kohtuasjas altkäemaksu andmisele ja võtmisele kaasaaitamises.

Hetkel kuum