Priit Pokk • 14. september 2019 kell 9:03
Uudised
Ainult tellijale

Jeemeni mässulised ründasid maailma suurimat naftahiidu

Khuraisis asub Saudi Araabia suuruselt teine naftaväli.  Foto: ALI HAIDER, EPA

Saudi Araabia naftafirma Aramco kahte tehast ründasid laupäeva varahommikul droonid, põhjustades neis tulekahjusid. Saudi siseministeerium teatas, et tulekahjud on kontrolli all, jättes esialgselt märkimata, kes võis nende rünnakute taga olla, kirjutab Reuters.

Hiljem selgus, et rünnaku eest on vastutuse võtnud Houthi nimeline Jeemeni mässuliste rühmitus, kes on saudide vastu võidelnud 2015. aastast. Tolle aasta algul sundisid Houthid lahkuma ametist Jeemeni presidendi Abdrabbuh Mansur Hadi, kuid saudide toel asus Hadi peagi tagasi ametisse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum