Koit Brinkmann • 4 veebruar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Kranichi vara kataks napi kolmandiku tema kohustustest ärimehe ees

Kuna riigikogu reformierakondlasest liikme Heiki Kranichi isiklik vara kataks kohustusi vaid kolmandiku ulatuses, on ta keerulises olukorras ning pankroti korral oleks see riigikogu liikmete seas esmakordne juhtum, leidis parlamendi korruptsioonivastane erikomisjon, kui Kranich oli komisjonis ära käinud.

Riigikogu liige Heiki Kranich.  Foto: Liis Treimann

Äripäev on varem kirjutanud, et riigile kuuluvat Eesti Lotot juhtinud Kranich võttis ettevõtja Koit Uusi firmalt vähemalt 280 000 euro väärtuses laene ajal, kui Eesti Loto sõlmis rendilepingu Uusi ettevõtte osalusega firmaga. Kokku on Kranich majandushuvide deklaratsioonis näidanud Uusi firmaga tekkinud kohustusi veidi alla 400 000 euro.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum