Äripäev • 19. september kell 12:20
Uudised
Ainult tellijale

Laev Eesti lipu all tooks kuni veerand miljonit maksutulu

Kaubalaev merel.  Foto: Rivo Sarapik

Uue laeva tulek Eesti lipu alla võib tuua riigieelarvesse maksutulu 45 000-240 000 eurot aastas, selgub Arenguseire Keskuse esmaspäeval avaldatavast raportist. Eesti arenguteeks pakub mõttekoda välja keskendumist keskkonnasäästlikkusele ja saamist „roheliste laevade lipuriigiks“.

Laevade oma lipu alla meelitamisest on saanud riikidevaheline võistlus ning suurte mereriikide hulka on tõusnud riike, kel merepiiri polegi. Selle pikka aega kestnud võistluse tulemusena polnud Eesti laevaregistris 2019. aastal 500 ja suurema netomahutavusega kaubalaevu praktiliselt ühtegi, ka mitte Eesti kapitalile kuuluvaid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum