Äripäev • 20. september 2020 kell 19:17
Uudised
Ainult tellijale

Uuriv ajakirjandus: hiiglaslik leke ei jäta Eestit puutumata

FinCeni leke avab ka Danske rahapesuskandaalis uusi tahke.  Foto: Andras Kralla

USA väljaanne BuzzFeed sai enda käsutusse 2100 kahtlaste tehingute raportit (SAR), mis pärinevad USA finantskuritegude ameti FinCen lekkest ning puudutab rohkem kui 2 triljoni dollari ulatuses tehinguid. Iga kaheksas raport puudutab Eestit, kirjutab dokumentide uurimises osalenud Eesti Päevaleht.

USA pangad on SARe ehk kahtlaste tehingute raporteid korduvalt esitanud pea kõigi Eesti toonaste finantsasutuste kohta: Swedbank, SEB, Danske, Versobank, Krediidipank, Äripank, Versobank ja Transferwise, kirjutab leht. Küsimuse alla on seatud enam kui 4 miljardi dollari liikumine ning kõige suuremad summad liikusid läbi Versobanki, Danske Banki ja SEB panga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum