Tiit Vähi • 21. jaanuar 2015 kell 9:00

Tiit Vähi avalik kiri Mart Laarile

Tiit Vähi.  Foto: Raul Mee

Ekspeaministrist ettevõtja Tiit Vähi uurib avalikus pöördumises Äripäevas reformikava esitanud ekspeaminister Mart Laarilt, kes on riigivankri kraavi ajanud.

Eile avalikustas Eesti Panga nõukogu esimees ja endine peaminister Mart Laar majandusplaani, milles ütles, et enam ei aita leebelt silitamine, vaid tuleb malakaga mats panna. Laar tõi välja viis Eesti arengut pärssivat probleemi ja nende lahendused.

ASi Silmet Grupp juht ja samuti Eesti endine peaminister Tiit Vähi ütles, et on Laari hinnanguga Eesti olukorrale nõus, ent nõuab seepeale Laarilt aru, kes on selles süüdi, ja küsib, kas poleks aeg teisiti teha.

Tiit Vähi avalik kiri:

Hr Mart Laar,

Seekord olen ma Sinu hinnanguga olukorrale Eesti riigis enamasti nõus, kuid soovin küsida Sinult Äripäeva kaudu avalikult:

Kes on need kümme viimast aastat Eesti riiki juhtinud, kas mitte vabariigi presidendina Toomas Hendrik Ilves ning Reformierakonna ja IRLi koalitsioon? Kas see kolmainsus ongi seda putru keetnud ja riigivankri kraavi vedanud, nagu Sa värvikalt oma analüüsis ja reformikavas kirjeldad? Kas me peaksime Sinu arvates järgmised neli aastat samamoodi uhkelt ja pimesi edasi minema või teeme ehk teisiti?

Hetkel kuum