6. juuni 2016
Jaga lugu:

Väärtus trumpab hinna üle

BPT Real Estate projekti WorkLand juht Igor Beloborodov  Foto: Erakogu

Raske on nõustuda väitega, et jagamismajanduse alla kuuluv täisteenusbüroo ärikinnisvaras oleks paindlike tähtaegadega väiksemate ühikute rendiga teenus kallima hinna eest, kirjutab BPT Real Estate projekti WorkLand juht Igor Beloborodov.

Henno Viires väitis hiljuti Äripäevas ilmunud arvamusloos, et jagamismajandus ärikinnis­varas ei tekita konkurentsi pakkumise suurenemisega. Jagamismajanduse põhimõttel toimivate büroode eesmärk on aga pakkuda suuremat konkurentsi paindliku alternatiiviga traditsioonilisele kontori rendile, kus lepingu pikkused üldiselt algavad kolmest aastast, need on kindlas suuruses ning kõige eest tuleb ise hoolt kanda.

Büroo lisadega

Täisteenusbüroo annab ettevõttele võimaluse rentida just neile vajalikus suuruses kontorit, võimalusega igal hetkel laieneda ning kasutada vajalikus mahus lisateenuseid, omamata suuri fikseeritud tasusid pikaks ajaks. Kontoripinnad on täielikult teenindatud, varustatud ning kõigi vajalike tugiteenustega. Büroo võimaldab ligipääsu ühiskasutuses olevatele ruumidele nagu köögid, nõupidamisruumid, puhkealad ja vastuvõtt professionaalse meeskonnaga, kes kõiki kliente igakülgselt abistavad. Seda kõike aga traditsioonilised kontorid sellisel kujul pakkuda ei saa.

Võrdluseks, Airbnb võib tuua turule soodsamaid alternatiive majutuses, aga kui inimene soovib kõrget kvaliteeti ja teenuseid, mida saab hotellist, siis tuleb arvestada kõrgema kuluga. Saades mugava, turvalise ja ilusa toa, lisateenuseid, professionaalse teeninduse, ühiskasutusalad ning rikkaliku hommikusöögi. Airbnb kaudu võetava majutuse juures peab selle kõige eest aga ise muretsema ja on sõltuv kvaliteedist, mis tähendab aja ning rahalist kulu, kus otsest võitu ei pruugi olla. Lisategurina võib alati olla tegelikkusele mittevastav majutuse kvaliteet. Airbnb on alternatiiv hotellile, mis loob asukohavalikut juurde. Arvestades mugavust, mida inimene võib saada, tasudes veidi kõrgemat hinda hotellis, siis tegelikult on see vaid võit. Lõppkokkuvõttes ei pea inimene mõtlema iga väikese detaili peale ja kulutab aega vaid iseendale.

Kes maksab püsikulud?

Vaadates täisteenusbürood, siis viimane pakub otsest hinnakonkurentsi traditsioonilisele kontorile, kui arvestada kõiki võimalikke kulusid.

Täisteenusbüroo võimaldab ettevõtetel kulutada aega vaid enda töö tegemisele, jättes kogu hoole pinna eest teenusepakkuja kanda. Ettevõtte jaoks võib ruutmeetri hind kabineti kohta tunduda kõrgem, kuid see hind sisaldab juba kogu igapäevast haldust, sekretäriteenust, mööblit, kohvi- ja paljundusmasinaid, infrastruktuuri, kontori ülesseadmist, avaraid ühiskasutusalasid, koristust, turvateenuseid ja palju muud. Täisteenusbüroo jaoks tähendab see aga suuri investeeringuid ja püsikulusid, mida klient ise ei oma. Kasvõi ainult sekretäri palkamine on juba igakuine kulu ning kohustus. Kulutades aega ja ressurssi, kulub tulemuslikku aega – selle ajaga teenib ettevõte aga rohkem väärtust iseendale.

Autor: Igor Beloborodov

Jaga lugu:
Hetkel kuum